Лайм

Готуємо до сніданку ароматні вівсяні млинці на молоці: простий рецепт

Приготувати їх дуже легко

Сніданок вважається одним із найголовніших прийомів їжі. І якщо ви вже пробували робити ніжні сирники в сметанному соусі, урізноманітніть своє меню вівсяними млинцями на молоці. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: вівсяне борошно (240 г), молоко (0,5 л), яйця (2 шт.), цукор (1-3 ч. л.), сіль (1 щіпка), розпушувач (1 ч. л.), рослинна олія (1,5 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і злегка збиваємо все разом виделкою. Потім вливаємо молоко і перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції. Молоко можна попередньо підігріти в сотейнику на плиті.

Слідом всипаємо порціями вівсяну муку і розпушувач, весь час перемішуючи, щоб не було грудочок. Якщо у вас немає такої муки, можна взяти вівсяні пластівці, розмочити їх у невеликій кількості молока, потім перебити блендером і додати до решти інгредієнтів.

Потім залишаємо тісто на млинці при кімнатній температурі приблизно на 10-15 хвилин - за цей час інгредієнти почнуть взаємодіяти один з одним, "розійдеться" клейковина.

Розігріваємо млинцеву сковороду з рослинною олією або вершковим маслом. За допомогою ополоника виливаємо на неї порцію тіста і ретельно розподіляємо по всій поверхні. Чекаємо, поки млинець підрум'яниться з одного боку, потім за допомогою лопатки перевертаємо його на іншу. Знову чекаємо декілька хвилин.

Потім викладаємо готовий млинець на тарілку. За бажанням його можна змастити вершковим маслом. Проробляємо те ж саме з рештою тіста, складаючи готові млинці акуратною стопкою.

Подаємо вівсяні млинці зі сметаною, згущеним молоком, джемом або ягодами.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно