Сезон помідорів добігає кінця. І якщо ви вже встигли насолодитися стиглими томатами в салатах, радимо вам закрити кілька банок квашених помідорів, ароматного кетчупу з додаванням яблук і навіть томатного соку. theLime підібрав для вас перевірений рецепт такої заготовки.
Інгредієнти: помідори (2,5 кг), часник (3 зубчики), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), базилік (1 гілочка).
Приготування:
Стиглі томати промиваємо під проточною водою. Розрізаємо їх на половинки або четвертинки - в залежності від розмірів помідорів. Вирізаємо місця кріплення плодоніжки або різні вади на поверхні.
Беремо соковижималку і пропускаємо через неї томати. Якщо її немає, можна скористатися блендером, щоб перебити помідори в пюре, а потім перетерти отриману масу через сито.
Томатний сік виливаємо в каструлю і ставимо її на плиту, додаємо сіль і перець. Проварюємо на слабкому вогні.
Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і додаємо в напій разом із гілочкою базиліка. Проварюємо все разом близько 5-7 хвилин. Якщо на поверхні буде утворюватися піна, знімаємо її чистою ложкою.
Тим часом підготуємо банки і кришки. Банки промиваємо з харчовою содою в проточній воді, а потім стерилізуємо в духовці, на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Кришки проварюємо в окропі або обдаємо їм.
Розливаємо киплячий сік у стерильні банки, герметично закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо пледом або ковдрою до повного охолодження. Потім переставляємо в прохолодне темне місце до зими.
А в холодну пору року дістаємо ароматний томатний напій і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачну сиру аджику з хріном.
- Читайте також на theLime, як законсервувати болгарське лечо з томатним соком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.