Лайм

Як закрити на зиму смачний томатний сік із сіллю: простий рецепт

Приготуйте натуральний напій

Сезон помідорів добігає кінця. І якщо ви вже встигли насолодитися стиглими томатами в салатах, радимо вам закрити кілька банок квашених помідорів, ароматного кетчупу з додаванням яблук і навіть томатного соку. theLime підібрав для вас перевірений рецепт такої заготовки.

Інгредієнти: помідори (2,5 кг), часник (3 зубчики), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), базилік (1 гілочка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Стиглі томати промиваємо під проточною водою. Розрізаємо їх на половинки або четвертинки - в залежності від розмірів помідорів. Вирізаємо місця кріплення плодоніжки або різні вади на поверхні.

Беремо соковижималку і пропускаємо через неї томати. Якщо її немає, можна скористатися блендером, щоб перебити помідори в пюре, а потім перетерти отриману масу через сито.

Томатний сік виливаємо в каструлю і ставимо її на плиту, додаємо сіль і перець. Проварюємо на слабкому вогні.

Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і додаємо в напій разом із гілочкою базиліка. Проварюємо все разом близько 5-7 хвилин. Якщо на поверхні буде утворюватися піна, знімаємо її чистою ложкою.

Тим часом підготуємо банки і кришки. Банки промиваємо з харчовою содою в проточній воді, а потім стерилізуємо в духовці, на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Кришки проварюємо в окропі або обдаємо їм.

Розливаємо киплячий сік у стерильні банки, герметично закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо пледом або ковдрою до повного охолодження. Потім переставляємо в прохолодне темне місце до зими.

А в холодну пору року дістаємо ароматний томатний напій і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні