Лайм

Як закрити смачну сиру аджику з хріном: простий рецепт

Спробуйте зробити таку закуску

Чимало господинь вважають процес консервації складним через етап стерилізації, однак на сьогоднішній день існує безліч спрощених рецептів. І якщо ви вже маринували кабачки без стерилізації, на цей раз спробуйте приготувати сиру аджику, яку не потрібно варити і закочувати кришками. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: помідори (2,5 кг), перець болгарський (1,5 кг), гострий перець (7 шт.), часник (200 г), корінь хріну (100 г), сіль (2 ст. л.), цукор (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі овочі ретельно миємо під водою. Для приготування такої аджики найкраще взяти помідори сорту сливка - нарізаємо їх часточками, вирізаємо місця кріплення плодоніжок. Болгарський перець очищаємо від насіння, нарізаємо шматочками.

Часник чистимо від лушпиння, з гострих перців зрізаємо хвостики. Корінь хріну миємо і чистимо за допомогою овочечистки.

Беремо м'ясорубку і пропускаємо через неї томати, потім болгарський перець, часник, гострий перець і хрін. Додаємо сіль і цукор, ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

На таку кількість овочів нам знадобляться дві банки - 3 л і 0,7 л. Промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою, витираємо насухо.

Розливаємо сиру аджику в банки, заповнюючи їх не до самого верху, так як вона буде перекисати і підніматися вгору. Ставимо банки на піднос або клейонку, прикриваємо зверху перевернутими кришками і залишаємо перекисати на 5 днів. За цей час аджика буде кілька разів підніматися - тоді її необхідно перемішати, щоб осадити овочі вниз.

Після перекисання обсяг аджики зменшиться - з'єднуємо вміст двох банок в одну 3-літрову, ретельно перемішуємо. Закриваємо її пластиковою кришкою і відправляємо в прохолодне темне приміщення чи у холодильник. Або ж можна розділити аджику з хріном на декілька баночок поменше - наприклад, по 0,5 л.

Така аджика стане відмінним доповненням до м'ясних страв в осінньо-зимовий період.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба