Чимало господинь вважають процес консервації складним через етап стерилізації, однак на сьогоднішній день існує безліч спрощених рецептів. І якщо ви вже маринували кабачки без стерилізації, на цей раз спробуйте приготувати сиру аджику, яку не потрібно варити і закочувати кришками. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: помідори (2,5 кг), перець болгарський (1,5 кг), гострий перець (7 шт.), часник (200 г), корінь хріну (100 г), сіль (2 ст. л.), цукор (1 ст. л.).
Приготування:
Всі овочі ретельно миємо під водою. Для приготування такої аджики найкраще взяти помідори сорту сливка - нарізаємо їх часточками, вирізаємо місця кріплення плодоніжок. Болгарський перець очищаємо від насіння, нарізаємо шматочками.
Часник чистимо від лушпиння, з гострих перців зрізаємо хвостики. Корінь хріну миємо і чистимо за допомогою овочечистки.
Беремо м'ясорубку і пропускаємо через неї томати, потім болгарський перець, часник, гострий перець і хрін. Додаємо сіль і цукор, ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
На таку кількість овочів нам знадобляться дві банки - 3 л і 0,7 л. Промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою, витираємо насухо.
Розливаємо сиру аджику в банки, заповнюючи їх не до самого верху, так як вона буде перекисати і підніматися вгору. Ставимо банки на піднос або клейонку, прикриваємо зверху перевернутими кришками і залишаємо перекисати на 5 днів. За цей час аджика буде кілька разів підніматися - тоді її необхідно перемішати, щоб осадити овочі вниз.
Після перекисання обсяг аджики зменшиться - з'єднуємо вміст двох банок в одну 3-літрову, ретельно перемішуємо. Закриваємо її пластиковою кришкою і відправляємо в прохолодне темне приміщення чи у холодильник. Або ж можна розділити аджику з хріном на декілька баночок поменше - наприклад, по 0,5 л.
Така аджика стане відмінним доповненням до м'ясних страв в осінньо-зимовий період.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну сливову аджику до м'яса.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму оригінальну зелену аджику.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.