Лайм

Як приготувати домашній малиновий пудинг: найпростіший рецепт

Зробіть його у свій вільний час

Якщо ви давно не балували близьких домашніми солодощами, зробіть пудинг - густий солодкий десерт, який має безліч різновидів і способів приготування. Наприклад, приготуйте шоколадний пудинг із фініками, який обожнює герцогиня Кембриджська і дружина принца Вільяма Кейт Міддлтон, або ж смачний малиновий пудинг. theLime підібрав для вас простий рецепт цього десерту.

Інгредієнти: малина (1 склянка), цукор (95 г), борошно (45 г), сік лимона (30 мл), сік апельсина (35 мл), цедра апельсина (0,5 шт.), цедра лимона (0,5 шт.), білок (1 шт.), яйце (1 шт.), сіль (щіпка), вишневий конфітюр (за смаком), малина (для прикрашання), м'ята (для подачі).

Також знадобляться невеликі форми для випічки.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Ягоди малини ретельно промиваємо під проточною водою, потім відкидаємо на сито і перетираємо через нього. Додаємо в отримане пюре цукор, перемішуємо, а потім - цедру та сік лимона і апельсина.

Беремо 1 яйце і відокремлюємо жовток від білка. Для цього обережно розбиваємо яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стискаємо стінки порожньої пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім підносимо горлечко до жовтка і плавно разжимаємо стінки. Жовток втягнеться в пляшку, а білок залишиться в мисці.

Додаємо в малинове пюре 1 яйце і білок, потім вводимо порціями просіяне через сито борошно і сіль, все ретельно перемішуємо і розливаємо у форми для випічки.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°C. Ставимо туди деко з формами і випікаємо приблизно 30 хвилин до готовності.

Даємо пудингу охолонути, виймаємо з формочок. Подаємо з вишневим конфітюром, листям м'яти і ягодами малини.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні