Лайм

Як приготувати смачну пшеничну кашу з куркою: простий рецепт на сніданок

Побалуйте рідних легкою стравою

Всі ми знаємо, що сніданок - один із найважливіших прийомів їжі, який не можна пропускати. І якщо ви вже перепробували всі варіанти з яєчнями й омлетами, в тому числі омлет Пуляр, радимо вам приготувати ситну страву з пшеничної крупи. theLime ділиться перевіреним і смачним рецептом.

Інгредієнти: пшенична крупа (150 г), куряче філе (250 г), цибуля ріпчаста (50 г), морква (50 г), кабачок (100 г), помідори (100 г), олія рослинна (2 ст. л.), вода (500 г), сіль, перець, спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цибулю і моркву миємо під проточною водою і чистимо від лушпиння. Цибулю нарізаємо досить дрібно, а моркву - середніми брусочками. Її також можна натерти на терці.

Кабачок теж миємо й нарізаємо кубиком. Якщо кабачок молодий - чистити його не потрібно.

Помідори промиваємо, за бажанням обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Обрізаємо місця кріплення плодоніжок, ріжемо великим кубиком.

Куряче філе ополіскуємо в воді, обрізаємо прожилки і хрящі, викладаємо на паперові рушники. Потім нарізаємо його акуратним кубиком, солимо і перчимо до смаку.

Пшеничну крупу промиваємо кілька разів у холодній воді - до тих пір, поки вона не стане прозорою. Беремо невеликий сотейник, заливаємо крупу відфільтрованою водою і варимо на слабкому вогні під кришкою близько 20-30 хвилин (після закипання), періодично знімаючи піну. Коли крупа буде готова, накриваємо кришкою і залишаємо в такому положенні хвилин на 10-15.

Тим часом розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо на неї цибулю і моркву, обсмажуємо кілька хвилин, періодично помішуючи. Потім додаємо нарізані кабачок і помідор, тушкуємо все разом на середньому вогні 5 хвилин.

Згодом додаємо скибочки курячого філе і смажимо ще 10-15 хвилин, перемішуємо час від часу. Якщо не вистачає рідини, можна додати трохи води.

Через зазначений проміжок часу додаємо в сковороду зварену кашу. Перемішуємо, пробуємо на смак - якщо потрібно солимо та перчимо, тримаємо на плиті ще буквально 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.

Подаємо ситну і смачну страву на сніданок, обід або вечерю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Проведіть цю просту обробку томатів, якщо хочете зібрати великий врожай

Чим обробити томати для збільшення врожайності, коли проводити таке підживлення, а також як правильно приготувати розчин із паслінієм

Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем

Як у домашніх умовах приготувати смачний салат із консервованим тунцем, яйцями та овочами, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку з нестандартним мисленням - Водолій, Близнюки, Стрілець, Риби