Осінь балує нас великою кількістю овочів, з якими можна придумати чимало смачних і корисних страв. І якщо ви пробували робити кабачки під сиром у духовці, радимо приготувати фаршировані перці з куркою, які стануть відмінним варіантом для вечері. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.
Інгредієнти: куряче філе (200-300 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), перець болгарський (4 шт.), сир твердий (70-100 г), перець духмяний мелений, сіль, спеції за смаку.
Приготування:
Куряче філе промиваємо під водою, обрізаємо прожилки, нарізаємо дрібними кубиками.
Луч очищаємо від лушпиння, споліскуємо і рубаємо досить дрібно. Моркву чистимо, промиваємо і тремо на терці.
Твердий сир також тремо на терці. Частину його відразу ж відкладаємо в сторону, щоб потім посипати фаршировані перці зверху.
Болгарський перець промиваємо під водою, розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо насіння і білі прожилки.
У глибокій мисці змішуємо куряче філе, цибулю, моркву і сир. Солимо і перчимо до смаку. Потім викладаємо начинку в очищені від насіння половинки болгарського перцю.
Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо на неї фаршировані перці. Сиром можна посипати відразу - тоді утвориться запечена скоринка, або ж в кінці запікання - якщо ви любите злегка розплавлений сир.
Розігріваємо духовку до 190°С і ставимо перці в неї. Запікаємо близько 40 хвилин. Спочатку можна накрити їх фольгою, а через 20-25 хвилин зняти її, щоб на фаршированих перцях утворилася рум'яна скоринка.
Дістаємо з духовки і даємо страві трохи охолонути. Зверху можна прикрасити свіжою зеленню.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні тушковані кабачки в соєвому соусі.
- Читайте також на theLime, як зробити фаршировані перці та не переборщити з жиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.