Лайм

Як приготувати оригінальний омлет із сиром по-французьки: простий рецепт

Зробити його можна за лічені хвилини

Чимало господинь кожен день ламають голову над тим, як урізноманітнити сніданок смачними і корисними стравами. І якщо ви вже пробували робити ситну пшеничну кашу з куркою, на цей раз приготуйте омлет із сиром за класичним французьким рецептом. theLime ділиться з вами покроковою інструкцією.

Інгредієнти: яйця (2-3 шт.), вершкове масло (20 г), твердий сир (2 ст. л.), молоко, сіль, мелений чорний перець, петрушка.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо глибоку миску і розбиваємо в неї яйця, також можна влити трохи молока. Додаємо сіль і перець за смаком та швидко розмішуємо звичайною виделкою, щоб білки з'єдналися з жовтками.

Сир тремо на крупній терці. Петрушку або будь-яку іншу зелень миємо під проточною водою, сушимо на паперових рушниках. Потім дрібно рубаємо ножем.

Розігріваємо сковороду на сильному вогні з вершковим маслом, чекаємо, поки воно розтане. Виливаємо на гарячу сковороду яєчну суміш, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Через кілька секунд яйця повинні схопитися.

Як тільки омлет загусне знизу, а зверху ще буде рідким, посипаємо його тертим сиром, і проводимо виделкою вздовж країв омлету. Загинаємо краї омлету до середини, загортаючи таким чином всередину сир. До слова, до сиру можна додати також шинку або ковбасу.

Потім перевертаємо омлет на іншу сторону, тримаємо ще пару секунд і знімаємо з вогню.

Подаємо омлет, посипавши рубаною зеленню, до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев