Чимало господинь дивуються, чому такий невибагливий овоч як часник часто втрачає свій насичений аромат і покривається пліснявою. Справа в тому, що його помилково тримають у поліетиленових пакетах у холодильнику, де підвищена вологість якраз таки сприяє розвитку плісняви. theLime ділиться з вами простими лайфхаками, як і де краще зберігати часник.
Коробки, ящики, дерев'яні кошики
Найкраще цей овоч зберігається в добре вентильованому сухому і темному місці при кімнатній температурі. Його можна тримати в кошиках, дерев'яних ящиках, відкритих банках, картонних коробках, паперових пакетах. Для того щоб головки часнику добре зберігалися, спочатку обпечіть їх коріння вогнем, а потім складіть у кошик або коробку і пересипте великою кухонною сіллю, борошном, тирсою або цибулевим лушпинням.
Скляні банки
Часник прекрасно зберігається в скляних банках. Для цього розділіть часникові головки на зубчики, потім викладіть їх у скляну тару, засипавши зверху борошном або сіллю. Шар сипучого продукту над часником повинен бути не менше 2-3 см. Закрийте банку пластмасовою кришкою і приберіть у кухонну шафу.
Коси
Ще один спосіб - заплести з головок часнику косу (вінок). Для цього вам знадобиться часник з незрізаними стеблами, з яких необхідно зняти листя, залишивши тільки головки. Також для міцності необхідно взяти міцну мотузку, яку слід вплести в косу. Часник у такому вигляді слід підвісити в сухому, добре провітрюваному приміщенні - наприклад, на кухні або заскленому балконі. Таким чином він не тільки збереже свої корисні властивості, але і стане елементом декору.
- Раніше ми розповіли, як правильно варити овочі, щоб зберегти вітаміни.
- Читайте також на theLime, які продукти не варто морозити на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.