Лайм

5 продуктів, які не варто морозити на зиму - ні смаку, ні вітамінів

Кілька перевірених лайфхаків, які полегшать вам життя

Напередодні зими чимало господинь заморожують сезонні овочі та фрукти, щоб завжди мати під рукою необхідні інгредієнти для приготування страв, а особливо десертів. І якщо деякі продукти і після заморозки не втрачають свій звичний смак і вітаміни, як наприклад, малина або полуниця, то інші, навпаки, стають непридатними до вживання. theLime розбирався, що саме не варто морозити і чому.

Картопля

Сиру картоплю не рекомендують заморожувати - вона може стати зернистою і мати неприємний смак. Як відомо, в її складі багато крохмалю, а він в свою чергу в процесі заморозки змінює свою структуру, ущільнюючись. Після розморожування такий продукт буде не придатний до вживання - скільки б ви його не смажили, він залишиться твердим, та й замість корисних речовин ви отримаєте подвійну порцію крохмалю.

Фото: pixabay.com

Водовмісні продукти

Не рекомендується заморожувати продукти з високим вмістом води - огірки, помідори, кабачки, яблука, груші, кавуни, дині та ін. В умовах низьких температур рідина всередині них кристалізується. Після розморожування ці овочі та фрукти перетворяться в неїстівне водянисте пюре.

Фото: pixabay.com

Молоко і м'які сири

Після заморозки приготувати щось з молока не вийде - цей продукт просто на просто розсиплеться на воду і біляві пластівці при закипанні. Те ж саме стосується сирів - наприклад, рікотти, брі, камамберу. У них міститься багато рідини, яка при мінусовій температурі кристалізується, позбавляючи сир гладкості й однорідності.

Фото: pixabay.com

Зелень і листя салату

Багато хто з нас любить поласувати зеленню і салатом, особливо коли вони свіжі та хрусткі. Однак після заморозки, в умовах низьких температур, рідина всередині них кристалізується, і при розморожуванні ці продукти перетворяться на м'яку зелену масу, з якої навряд чи потім захочеться зробити салат. Виняток: можна заморозити зелень (петрушку, кріп, щавель) у невеликих пакетиках для приготування супів.

Фото: pixabay.com

Яйця, а також соуси і креми на основі яєць

Сирі яйця не слід зберігати в морозильній камері. Справа в тому, що їх рідка частина під впливом холоду може застигнути, внаслідок чого на шкаралупі можуть утворитися тріщини, а через них в продукт можуть потрапити різні бактерії. Більш того, яйця можуть і зовсім вибухнути - забруднивши всі інші продукти в морозилці.

Також не можна заморожувати натуральний майонез, безе, заварні креми. Справа в тому, що під впливом низької температури відбудеться розподіл цих емульсій на окремі інгредієнти.

Фото: pixabay.com

Крім того, категорично не можна заморожувати будь-які рідини в закритих скляних ємностях або банках, в тому числі газовані напої, соки, консерви і т.д. В процесі заморозки такі ємності можуть тріснути або навіть вибухнути.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Важливо не посадити раніше: коли сіяти кабачки, щоб вони зійшли і гарно вродили

Як вибрати оптимальне місце на грядці для посадки кабачків, коли їх можна сіяти у відкритий ґрунт, а також як часто поливати  

Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт

Як у домашніх умовах приготувати українську паску на дріжджовому тісті, а також як прикрасити її глазур'ю на яєчних білках  

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії