Лайм

5 продуктів, які помилково тримають у холодильнику: як їх зберігати

Перевірте себе та свій холодильник

Чимало господинь задаються питанням - чому у деяких овочі та фрукти довше зберігаються і не псуються, а у інших - навпаки, наприклад, навіть зелень в'яне на другу добу. theLime вирішив поділитися простими порадами та розібратися, які продукти харчування не варто тримати в холодильнику.

Крупи і борошно

Деякі господині кладуть до холодильника різні крупи і навіть борошно - таким чином вони хочуть убезпечити ці продукти від появи в них молі. Але це не найкраща ідея, так як в холодильнику досить висока вологість, що може спровокувати появу цвілевих грибів. Найкраще такі продукти зберігати при кімнатній температурі в контейнерах з герметично закритими кришками або в скляних і металевих банках. А раз на півроку проводити ревізію на предмет молі та інших комах.

Фото: pixabay.com

Картопля

Ще одна поширена помилка - зберігати в холодильнику картоплю. Справа в тому, що при низьких температурах крохмаль, що міститься в цьому овочі, перетворюється на цукор, що позначається на смакових якостях і текстурі продукту. На думку деяких вчених, в процесі приготування цей цукор може з'єднатися з певною амінокислотою, утворюючи канцероген. Тому найкраще зберігати картоплю в немитому вигляді в сухому прохолодному приміщенні в мішках або паперових пакетах. Якщо, наприклад, це балкон, важливо накрити овочі, щоб на них не потрапляли прямі сонячні промені.

Фото: pixabay.com

Мед

Мед при низьких температурах втрачає частину своїх корисних властивостей і кристалізується, а також густішає і стає не таким смачним. У той же час мед не можна зберігати і при високих температурах, а тим більше розігрівати. Тому оптимальним варіантом для зберігання буде скляна банка, яка щільно закривається, і кімнатна температура.

Фото: pixabay.com

Часник

Ні в якому разі не можна зберігати в холодильнику і часник, особливо в поліетиленових пакетах, тому що він швидше розкладається в умовах підвищеної вологості. Більш того, він втратить свій насичений аромат, а через вологість на поверхні овоча також може утворюватися цвіль. Найкраще зберігати цей овоч у добре вентильованому сухому і темному місці при кімнатній температурі.

Фото: pixabay.com

Фрукти

Особливо це стосується цитрусових (апельсини, лимони, лайми, грейпфрути) і екзотичних фруктів. На холоді багато з них втрачають зовнішній вигляд і смакові якості, починають гнити і чорніти, а також покриваються пліснявою. Найкраще купувати завжди свіжі фрукти і зберігати їх при кімнатній температурі, загорнувши в папір або поклавши в кухонну шафу.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг

Сандвіч-конструктор - чудова ідея сніданку за 5 хвилин

Блогерка Джина Каас показала чудову ідею сніданку за 5 хвилин - цей сандвіч з беконом і сиром точно сподобається всій родині

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати