Лайм

5 продуктів, які помилково тримають у холодильнику: як їх зберігати

Перевірте себе та свій холодильник

Чимало господинь задаються питанням - чому у деяких овочі та фрукти довше зберігаються і не псуються, а у інших - навпаки, наприклад, навіть зелень в'яне на другу добу. theLime вирішив поділитися простими порадами та розібратися, які продукти харчування не варто тримати в холодильнику.

Крупи і борошно

Деякі господині кладуть до холодильника різні крупи і навіть борошно - таким чином вони хочуть убезпечити ці продукти від появи в них молі. Але це не найкраща ідея, так як в холодильнику досить висока вологість, що може спровокувати появу цвілевих грибів. Найкраще такі продукти зберігати при кімнатній температурі в контейнерах з герметично закритими кришками або в скляних і металевих банках. А раз на півроку проводити ревізію на предмет молі та інших комах.

Фото: pixabay.com

Картопля

Ще одна поширена помилка - зберігати в холодильнику картоплю. Справа в тому, що при низьких температурах крохмаль, що міститься в цьому овочі, перетворюється на цукор, що позначається на смакових якостях і текстурі продукту. На думку деяких вчених, в процесі приготування цей цукор може з'єднатися з певною амінокислотою, утворюючи канцероген. Тому найкраще зберігати картоплю в немитому вигляді в сухому прохолодному приміщенні в мішках або паперових пакетах. Якщо, наприклад, це балкон, важливо накрити овочі, щоб на них не потрапляли прямі сонячні промені.

Фото: pixabay.com

Мед

Мед при низьких температурах втрачає частину своїх корисних властивостей і кристалізується, а також густішає і стає не таким смачним. У той же час мед не можна зберігати і при високих температурах, а тим більше розігрівати. Тому оптимальним варіантом для зберігання буде скляна банка, яка щільно закривається, і кімнатна температура.

Фото: pixabay.com

Часник

Ні в якому разі не можна зберігати в холодильнику і часник, особливо в поліетиленових пакетах, тому що він швидше розкладається в умовах підвищеної вологості. Більш того, він втратить свій насичений аромат, а через вологість на поверхні овоча також може утворюватися цвіль. Найкраще зберігати цей овоч у добре вентильованому сухому і темному місці при кімнатній температурі.

Фото: pixabay.com

Фрукти

Особливо це стосується цитрусових (апельсини, лимони, лайми, грейпфрути) і екзотичних фруктів. На холоді багато з них втрачають зовнішній вигляд і смакові якості, починають гнити і чорніти, а також покриваються пліснявою. Найкраще купувати завжди свіжі фрукти і зберігати їх при кімнатній температурі, загорнувши в папір або поклавши в кухонну шафу.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним

Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати стейк із молодої капусти з грибами та курячим філе, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом