У кожної господині повинен бути свій фірмовий рецепт домашнього пирога. І якщо ви пробували робити шарлотку з яблуками в мультиварці, на цей раз здивуйте рідних таким же, але тільки пісним пирогом. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: борошно (200 г), апельсиновий сік (150 мл), цукор білий або коричневий (100 г), рослинна олія без запаху (0,33 склянки), лимонний сік (30 мл), сода харчова (1 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), яблука (3 шт.).
Приготування:
Яблука миємо, чистимо від шкірки, вирізаємо серцевину з насінням та нарізаємо акуратними шматочками.
В окрему миску просіюємо борошно через сито - це можна зробити навіть кілька разів, щоб наситити його киснем.
Апельсини і лимони миємо, за допомогою соковижималки видавлюємо сік із двох апельсинів і лимона. Розчиняємо соду в 2 ст. л. кип'яченої води.
Форму для випічки застилаємо пергаментним папером або ж змащуємо маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Потім викладаємо на дно порізані яблука.
У глибокому посуді змішуємо цукор, апельсиновий і лимонний соки, сіль і рослинну олію. Перемішуємо вінчиком або міксером до тих пір, поки сіль і цукор не розчиняться.
Потім вводимо в цю суміш просіяне борошно і ретельно розмішуємо, а слідом розчинену у воді соду. Перемішуємо вінчиком - тісто має почати пузиритися і збільшиться в об'ємі.
Перекладаємо його в форму поверх нарізаних яблук, рівномірно розрівнюючи силіконовою лопаткою.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°С. Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин - 1 годину. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Вимикаємо духовку і залишаємо готовий пиріг остигати в ній. Перед подачею шарлотку можна посипати цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну шарлотку з малиною.
- Читайте також на theLime, як зробити вдома смачний карамельний торт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.