Лайм

Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт

Зробити такий пиріг простіше простого

У кожної господині повинен бути свій фірмовий рецепт домашнього пирога. І якщо ви пробували робити шарлотку з яблуками в мультиварці, на цей раз здивуйте рідних таким же, але тільки пісним пирогом. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: борошно (200 г), апельсиновий сік (150 мл), цукор білий або коричневий (100 г), рослинна олія без запаху (0,33 склянки), лимонний сік (30 мл), сода харчова (1 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), яблука (3 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яблука миємо, чистимо від шкірки, вирізаємо серцевину з насінням та нарізаємо акуратними шматочками.

В окрему миску просіюємо борошно через сито - це можна зробити навіть кілька разів, щоб наситити його киснем.

Апельсини і лимони миємо, за допомогою соковижималки видавлюємо сік із двох апельсинів і лимона. Розчиняємо соду в 2 ст. л. кип'яченої води.

Форму для випічки застилаємо пергаментним папером або ж змащуємо маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Потім викладаємо на дно порізані яблука.

У глибокому посуді змішуємо цукор, апельсиновий і лимонний соки, сіль і рослинну олію. Перемішуємо вінчиком або міксером до тих пір, поки сіль і цукор не розчиняться.

Потім вводимо в цю суміш просіяне борошно і ретельно розмішуємо, а слідом розчинену у воді соду. Перемішуємо вінчиком - тісто має почати пузиритися і збільшиться в об'ємі.

Перекладаємо його в форму поверх нарізаних яблук, рівномірно розрівнюючи силіконовою лопаткою.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°С. Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин - 1 годину. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Вимикаємо духовку і залишаємо готовий пиріг остигати в ній. Перед подачею шарлотку можна посипати цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати  

Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати корисний салат із молодої капусти, огірки, зелені та авокадо, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги