Лайм

7 продуктів, які ми і не думаємо морозити на зиму. А даремно

Ці прості лайфхаки допоможуть кожній господині

Досвідчені господині намагаються раціонально використовувати сімейний бюджет і навіть примудряються продовжити термін використання швидкопсувних продуктів. Однак не всі знають, які продукти можна заморозити на зиму, щоб потім приготувати з них нові смачні страви ще швидше. theLime вирішив зробити для вас добірку з корисними порадами.

Каші

Багатьом, напевно, знайома ситуація, коли після обіду або вечері залишилося 2-3 ст. л. ложки каші. Що ж з нею робити? Природно, такий гарнір можна покласти в морозильну камеру, а потім розморозити - при цьому його смакові якості не зіпсуються. З гречаної каші, наприклад, можна потім приготувати смачні тефтелі або перемолоти і додати до котлет. Перловку можна покласти в суп, тим самим скоротити час його приготування, а рис - в салати, тефтелі, запіканки. Таким же чином можна заморозити відварений горох або квасолю, які стануть відмінним варіантом начинки для пиріжків або інгредієнтом супів.

Фото: pixabay.com

Твердий сир

Якщо у вас в холодильнику залежався шматочок твердого сиру, його можна спокійно заморозити в морозилці. Найкраще зберегти його в тертому вигляді або ж нарізати скибочками або шматочками. Прибираємо натертий або порізаний сир у пластиковий контейнер або герметичний пакет. За бажанням можна між скибочками покласти листи пергаментного паперу. Такий сир зручно буде використовувати при випіканні різних страв у духовці, наприклад, піци, м'яса по-французьки, запіканок, а також використовувати для спагетті. Крім того, можна спеціально зробити заготовку для піци (нарізати кілька видів сирів, ковбас, шампіньйони) і відправити її в морозилку, а потім використовувати за призначенням.

Фото: pixabay.com

Лимон

Ще одна поширена ситуація, з якою, на жаль, часто стикаються чимало господинь, це невикористаний шматочок лимона. Виявляється, його теж можна заморозити. Для цього беремо терку і знімаємо з нього цедру. Потім складаємо її в невелику ємність і відправляємо в морозильну камеру, а згодом дістаємо і використовуємо, наприклад, для випічки. З м'якоті лимона видавлюємо сік, прибираємо кісточки і розливаємо в формочки для льоду. Потім такий сік можна додати в чаї, коктейлі, соуси і маринади.

Фото: pixabay.com

Яєчні білки

Дуже часто для випічки використовують яєчні жовтки, а білки залишаються. Виявляється, їх можна заморозити і зробити це простіше простого. Просто переливаємо білки в спеціальний контейнер для заморозки і герметично закриваємо кришкою. Після розморожування можна використовувати їх у запіканках, випічці або приготувати безе.

Фото: pixabay.com

Буряк

Природно, ніхто не додумається морозити цей коренеплід, який є на прилавках магазинів і ринків цілий рік. Однак часто залишається відварений або запечений буряк, який можна заморозити. Для цього його попередньо чистимо і тремо на терці або нарізаємо кубиками. Потім прибираємо в контейнери для заморозки і ставимо в холод. А при необхідності дістаємо, розморожуємо і додаємо в салати.

Фото: pixabay.com

Банан

Як відомо, більшість фруктів втрачають свої смакові якості і зовнішній вигляд після заморозки, в тому числі і банани. Однак якщо на вашій кухні залежався один або кілька бананів, їх можна заморозити для подальшого використання. Перший варіант - миємо його, чистимо, нарізаємо на шматочки, тарілку змащуємо рослинною олією без запаху і викладаємо на неї. Накриваємо її харчовою плівкою і відправляємо в морозилку, а потім дістаємо, кидаємо в блендер з вершками і перебиваємо до однорідної консистенції - виходить смачне і натуральне морозиво. Другий варіант - свіжий банан чистимо і відправляємо в блендер, потім отримане пюре виливаємо в порційні формочки і ставимо в холод. Таку заготовку можна використовувати для випічки.

Фото: pixabay.com

Оселедець

Якщо ви хочете зробити заготовку з оселедця перед важливим святом або у вас просто залежався цей продукт в холодильнику - не біда. Попередньо чистимо його, ретельно виймаємо кістки і дрібно нарізаємо. Викладаємо на тарілку, зверху накриваємо поліетиленовим пакетом і відправляємо в морозилку. На розмороження такого продукту знадобиться близько 10-15 хвилин, а потім шматочки оселедця можна додавати в страви.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ягоди будете збирати відрами: ефективне підживлення для малини навесні

Яке добриво слід використовувати для ремонтантної малини навесні, як правильно підготувати, розводити та вносити курячий послід

Як приготувати курячі гомілки, щоб були ніжними і соковитими: цікавий спосіб

Як у домашніх умовах приготувати курячі гомілки в соусі зі сметани та гірчиці, щоб урізноманітнити своє повсякденне меню

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів