Лайм

Як випрати вдома пуховик і не зіпсувати: прості лайфхаки до холодів

З цими рекомендаціями у вас все вдасться

Мінлива осіння погода змусила багатьох завчасно дістати з верхніх полиць шаф теплі куртки й улюблені пуховики, які обов'язково потрібно випрати перед тим, як носити. А щоб виріб не втратив свій зовнішній вигляд, необхідно дотримуватися кількох простих правил. theLime зібрав для вас прості лайфхаки, як випрати пуховик в машинці та вручну.

Експерти радять прати верхній одяг наприкінці сезону - тоді бруд і плями буде легше видалити з тканини, а перед початком нового річ можна прополоскати в мильному розчині, щоб таким чином відновити свіжість.

Пуховики можна прати вручну або в пральній машині - в залежності від матеріалу верху і наповнювача. Про те, який метод вибрати, "розповість" ярличок на виробі зі спеціальними символами. У деяких випадках виробники радять вдаватися до послуг хімчисток, особливо, якщо це якісна річ з натуральним наповнювачем (пух, перо).

Перед пранням також необхідно перевірити кишені виробу, щоб не випрати разом із пуховиком особисті речі та гроші, а також відстебнути, якщо є, хутро.

Для прання таких виробів найкраще використовувати рідкий миючий засіб, а не звичайний порошок. Справа в тому, що він може не повністю розчинитися або ж залишити на тканині мильні розводи. А для очищення виробів з натуральним наповнювачем краще купити спеціальний засіб, що захищає пух від пошкоджень.

Перед пранням пуховик також потрібно оглянути на предмет плям і забруднень.

Як вивести плями на пуховику:

    1. Якщо на виробі є сліди косметики - наприклад, від тонального крему, беремо ватний диск, змочуємо його в міцелярній воді та протираємо забруднення.

    2. Щоб позбутися жирних плям, необхідно змішати 1 ст. л. солі та сік 1 лимона, влити трохи оцту або звичайної води. Потім наносимо цей розчин на засмальцьовані місця, чекаємо 10 хвилин і змиваємо водою.

    3. Для того, щоб позбутися темних плям на світлому пуховику, потрібно змішати перекис водню і нашатирний спирт у рівних пропорціях.

    4. Ще один народний метод - жирні плями можна розчинити за допомогою бензину. Змочуємо в ньому ватний диск, обробляємо проблемні місця, а потім насипаємо будь-який адсорбент - тальк, сіль, крохмаль тощо. Через деякий час струшуємо залишки і прополіскуємо річ у воді.

    5. Також вивести пляму можна рідиною для чистки стекол або для миття посуду. Невелику кількість такої рідини необхідно нанести на забруднення, почекати, а потім змити.

    Фото: pinterest.com

Як випрати пуховик вдома вручну:

    1. Набираємо у ванну або великий таз воду температурою 30°C, додаємо рідкий миючий засіб.

    2. Кладемо в мильну воду пуховик і залишаємо приблизно на 15-30 хвилин.

    3. Якщо на виробі є плями, виводимо їх за допомогою засобу для їх виведення або народними методами.

    4. За допомогою м'якої щітки або губки проходимо по найбільш забрудненим місцям - рукавам, коміру, подолу, кишеням.

    5. Злегка вичавлюємо пуховик, зливаємо мильну воду і набираємо чисту, в якій полощимо виріб 2-3 рази.

    6. Чистий виріб вішаємо на плічка над ванною, щоб стікала вода, а потім розкладаємо на махровий рушник.

    Фото: pinterest.com

Як випрати пуховик у пральній машині:

    1. Перед пранням уважно вивчаємо рекомендації виробника, відстібаємо капюшон, хутро, знімаємо пояс, перевіряємо кишені.

    2. Застібаємо пуховик і вивертаємо його навиворіт. Кладемо в пральну машинку.

    3. У барабан машини відправляємо також 2-3 тенісні м'ячі - це необхідно для того, щоб розбити грудки пуху під час прання.

    4. Вибираємо оптимальний режим прання - температура близько 30-40°C, віджимання - 400-600 оборотів на хвилину.

    5. Заливаємо рідкий миючий засіб і вмикаємо машинку.

    6. Після основної програми включаємо додаткове полоскання, щоб на виробі не залишилося мильних розводів.

    Фото: pinterest.com

Після прання пуховик обов'язково потрібно викласти на махрове простирадло або загорнути в рушник, щоб краще увібралася зайва волога. Після цього досушити на балконі на вішалці або в добре провітрюваному приміщенні, але ні в якому разі не на батареї, а також не можна для цього використовувати фен.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити