На вихідних часто хочеться поекспериментувати з різними стравами. І якщо ви вже пробували робити домашню піцу на тонкому тісті, приготуйте салат з крабовими паличками, який багато хто з нас полюбляв у дитинстві. theLime ділиться з вами кількома простими рецептами.
- Салат з крабовими паличками і помідорами
Інгредієнти: крабові палички (250-300 г), помідори (1-2 шт.), сир (100-200 г), часник (1-3 зубчики), сіль (за бажанням), майонез (за смаком).
Приготування:
Помідори промиваємо під проточною водою. За бажанням очищаємо від шкірки - щоб зробити це, потрібно зробити на них надрізи і обдати окропом. Потім ріжемо томати соломкою.
Крабові палички розморожуємо при кімнатній температурі та нарізаємо тонкими кільцями. Твердий сир тремо на крупній терці. Часник чистимо від лушпиння і нарізаємо дрібно.
З'єднуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом, якщо не вистачає солі - додаємо її.
- Салат з крабовими паличками і сухариками
Інгредієнти: яйця курячі (4 шт.), крабові палички (240 г), сир твердий (300 г), сухарики (100 г), часник (2-3 зубчики), сік лимонний (0,5 шт.), майонез (за смаком).
Приготування:
Крабові палички розморожуємо і нарізаємо довільним чином - хтось любить побільше, хтось - дрібніші.
Ставимо на плиту каструлю з чистою відфільтрованою водою і кладемо в неї яйця, варимо після закипання 10 хвилин. Потім чекаємо, поки вони охолонуть, чистимо, нарізаємо кубиком.
Твердий сир тремо на терці або нарізаємо довільним чином на ваш смак. Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес.
Викладаємо всі підготовані інгредієнти в салатник, додаємо також сухарики - можна взяти готові з пачки або ж підрум'янити хліб на сковороді.
Перемішуємо все разом, скроплюємо лимонним соком і заправляємо майонезом.
- Салат зі смаженими крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички (200 г), шампіньйони (100 г), яйця (2 шт.), цибуля ріпчаста (0,5 шт.), олія соняшникова (40 мл), майонез (1,5-2 ст. л.), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком).
Приготування:
Крабові палички нарізаємо, а потім викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до тих пір, поки вони повністю не розкриються. Потім знімаємо з плити і перекладаємо на чисту тарілку, щоб вони охололи.
Цибулю чистимо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Печериці промиваємо в проточній воді, очищаємо від забруднень. Відокремлюємо ніжки від капелюшків. Ніжки нарізаємо кружечками, а капелюшки - пластинками.
Знову розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо на ній цибулю, потім додаємо гриби, солимо до смаку. Після - викладаємо на тарілку, щоб вони охололи.
Яйця відварюємо вкруту, охолоджуємо в холодній воді, потім чистимо і нарізаємо кубиками.
У мисці з'єднуємо все нарізані та підготовані інгредієнти. Додаємо сіль, перець або інші спеції за смаком. Заправляємо майонезом і перемішуємо.
- Раніше ми розповіли, як зробити швидкий і поживний салат з авокадо.
- Читайте також на theLime, які легкі салати можна приготувати з кабачками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.