Лайм

3 легкі салати з кабачками: рецепти та варіанти заправки

Спробуйте урізноманітнити ними літнє меню

На дворі - середина липня, а це означає, що в самому розпалі сезон кабачків. І якщо ви вже встигли насолодитися оладками і спагетті з цього овоча, а також зробити кілька заготовок на зиму, саме час урізноманітнити ваше меню салатами з кабачка. theLimе підібрав для вас кілька цікавих рецептів.

  • Теплий салат з курячим філе і кабачком

Інгредієнти: філе (300 г), кабачки (600 г), часник (15 г), лимонний сік (5 мл), рослинна олія (60 мл), сіль, перець чорний мелений.

Приготування:

Куряче філе промиваємо під водою, очищаємо від плівок, нарізаємо на шматочки середньої величини, солимо і перчимо до смаку.

Кабачки або цукіні промиваємо під проточною водою, розрізаємо навпіл, потім на акуратні часточки.

Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес або дрібно нарізаємо ножем.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо куряче філе до золотистої скоринки. Те ж саме робимо з кабачками, а потім викладаємо їх на паперові серветки.

Змішуємо кабачки і філе в окремому посуді, солимо, перчимо, додаємо часник. Збризгуємо соком лимона і накриваємо кришкою. Чекаємо близько 10 хвилин і розкладаємо теплий салат у тарілки. Урізноманітнити його можна домашнім майонезом.

Фото: pinterest.com

  • Салат з кабачків, помідорів і огірків

Інгредієнти: кабачки (2 шт.), огірки (3 шт.), помідори черрі (10-12 шт.), латук або ромен (1 пучoк), зeлeний бaзилік (2-3 гілочки), зeлeна цибуля (2-3 шт.), рослинна олія для фритюру (100-150 мл), борошно (2-3 ст. л.), оливкoва олія (3-4 ст. л.), бaльзaмічний укcуc (0,5 ч. л.), cіль, чоpний пepeць, opeгaнo, пaпpіикa.

Приготування:

Беремо молоді кабачки, миємо їх під проточною водою, відрізаємо кінчики, наpізaємо вздовж нa чотиpи чacтини, а потім - акуратними кубиками.

Салат промиваємо і кладемо в холодну воду, щоб листя залишилось пружним. Потім дістаємо, викладаємо на чистий рушник, а потім ріжемо або рвемо руками. Зелену цибулю миємо й дрібно ріжемо.

Помідори і огірки миємо й ріжемо: черрі - на половинки, огірки - дрібними кубиками.

Беремо невеликий сотейник і виливаємо в нього рослинну олію для фритюру. Нарізані кабачки обвалюємо в борошні й обсмажуємо у фритюрі до золотистої скоринки (близько 3-4 хвилин).

Витягуємо і кладемо на паперові серветки, щоб увібралася зайва олія. Чекаємо, поки шматочки кабачків охолонуть.

Викладаємо в салатник зелень і цибулю, потім кабачки, помідори і огірки. Солимо, перчимо, додаємо приправи за смаком. Перемішуємо.

Для заправки беремо оливкову олію і бальзамічний оцет, поливаємо ними салат і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

  • Салат із сирих кабачків

Інгредієнти: кабачок (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), винний оцет червоний (1 ч. л.), лимонний сік (1 ст. л.), часник (1 зубчик), мед (1 ч. л.), сіль, перець гострий мелений.

Приготування:

Часник чистимо від лушпиння і тремо на дрібній терці.

У невеликому посуді змішуємо нерафіновану олію і червоний винний оцет. Потім додаємо часник, мед і лимонний сік, перемішуємо все разом.

Кабачки миємо під проточною водою, нарізаємо за допомогою овочечистки довгими тонкими слайсами. Для різноманітності можна взяти кабачки і цукіні різного кольору.

Беремо тарілку для подачі, викладаємо на неї слайси кабачка, солимо, перчимо і поливаємо заправкою на основі олії та винного оцту.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу