Після важкого робочого дня важливо хоч трохи часу приділити собі та відволіктися від численних проблем і турбот. І якщо часом хочеться ароматного какао зі смачним домашнім пирогом, то в інші дні пряного глінтвейну. theLime ділиться з вами простим і швидким рецептом його приготування.
Інгредієнти: червоне вино (1 л), вода (100 мл), апельсин (1 шт.), яблуко (1 шт.), паличка кориці (1 шт.), бадьян (1 шт.), гвоздика (2 шт.), імбир (1 ч. л.), цукор (2 ст. л.).
Приготування:
У невеликій сотейник складаємо корицю, імбир, гвоздику та зірочку бадьяна. Заливаємо все чистою відфільтрованою водою і додаємо цукор, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Через декілька хвилин вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 15-20, щоб спеції розкрили свій аромат.
Тим часом апельсин і яблуко миємо під проточною водою, нарізаємо акуратними шматочками, кісточки апельсина і серцевину яблука викидаємо.
Проціджуємо відвар із прянощів і викладаємо в нього нарізані фрукти. Потім туди ж вливаємо червоне або біле вино. Ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо, але не доводимо до кипіння. Як тільки на поверхні почнуть утворюватися дрібні бульбашки, вимикаємо плиту і знімаємо з неї каструлю.
Накриваємо кришкою і залишаємо в такому вигляді приблизно на 10-15 хвилин. Потім розливаємо в гарні келихи з ручкою, прикрашаємо часточкою лимона або апельсина та насолоджуємося зігріваючим напоєм.
- Раніше ми розповіли, як зварити смачний узвар із фруктів.
- Читайте також на theLime, що таке чай з бананів і які корисні властивості має цей напій.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.