Кожна господиня намагається грамотно налагодити побут і правильно зберігати продукти, щоб овочі та фрукти довше залишалися свіжими. Однак іноді поєднання навіть двох корисних продуктів під час одного прийому їжі може нашкодити організму. theLime зібрав найпоширеніші помилки, яких ми припускаємось щодня.
Яйця і сир, шинка
Багато з нас дотримуються правила, що сніданок повинен бути одним із найбільш ситних прийомів їжі. Тому часто разом із яєчнею або омлетом на сковороді також опиняються сосиски, підсмажений бекон і тертий сир. Справа в тому, що в такому сніданку ви отримаєте дуже високу концентрацію білка різного походження, що погіршить процес перетравлювання їжі та може привести до тяжкості в шлунку та проблем зі шлунково-кишковим трактом. Тому яєчню найкраще доповнити салатом або відвареною броколі.
Картопля і м'ясо
Практично кожен з нас, не заморочуючись, часто готує на вечерю чи обід пюре з картоплі та соковитий стейк, котлети або м'ясо по-французьки. Здавалося б, картопля - це овоч, його можна і навіть потрібно вживати із тваринними білками. Однак, щоб засвоїти таку їжу, організму потрібні різні види травних ферментів. Це може спровокувати тяжкість у шлунку і проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Найкраще замінити картоплю легким овочевим салатом, заправленим оливковою олією.
Макаронні вироби та томатний соус, сир
Не дуже корисно вживати і одну з найулюбленіших страв всіх дітей, та й дорослих - пасту або будь-які інші види макаронних виробів із соусом з томатів і потертим сиром. Справа в тому, що помідори - це кислі продукти, їх не рекомендується змішувати з крохмалистими вуглеводами (пастою). А натертий розплавлений сир зверху ще більше утруднить засвоєння цієї страви. В результаті можна відчути важкість у шлунку, печію, здуття.
Вівсяна каша, молоко і апельсиновий сік
Напевно, кожен хоча б раз у житті бачив ідеальну картинку сніданку з фільму: щаслива сім'я їсть вівсянку і запиває її свіжовичавленим апельсиновим фрешем. Справа в тому, що після такого поєднання (молоко і сік) ви можете відчути не найприємніші відчуття в шлунку. Більш того, кислоти, що містяться в соку, руйнують фермент, необхідний для перетравлення крохмалю з зернових. Деякі дієтологи і зовсім не радять вживати молочні каші, так як в молоці є протеїн, який погано перетравлюється разом з іншими протеїнами або борошняними продуктами.
Помідори і огірки
Найпоширеніша помилка - салат, в якому одночасно є і огірки, і помідори. По-перше, помідори відносяться до кислих продуктів, а огірки - до лужних. Коли вони змішуються, утворюються солі, а це може привести до захворювань нирок і печінки. По-друге, у цих двох овочів різні процеси засвоєння, шлунок може перетравлювати щось одне, а інший продукт, відповідно, почне бродити.
- Раніше ми розповіли про 5 продуктів, які можна почистити набагато швидше.
- Читайте також на theLime, як зберігати часник вдома.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.