Лайм

5 продуктів, які можна почистити значно швидше: прості лайфхаки

Спробуйте поекспериментувати на дозвіллі

У кожної господині є свої перевірені часом лайфхаки, пов'язані із заготівлею продуктів і приготуванням. І якщо ви вже знаєте, як правильно варити овочі, щоб зберегти вітаміни і мікроелементи, радимо вам також розібратися, за допомогою яких простих маніпуляцій почистити овочі, фрукти або ж горіхи можна набагато швидше. theLime ділиться з вами такими секретами.

Гранат

Багатьом із нас знайома ситуація: чистиш гранат, а його зерна вилітають з рук разом із соком, який забризкує всю кухню. І потім потрібно відмивати всі поверхні від рубінових крапель, що, природно, займає час і сили.

Виявляється, гранат можна почистити швидко і з мінімальними забрудненнями. Для цього розрізаємо його навпіл, беремо одну частину в руку шкіркою вгору. Підставляємо глибоку миску і починаємо стукати по шкірці ложкою або лопаткою до тих пір, поки всі зерна не опиняться в ємності. Таким чином можна швидко отримати зерна для прикрашання страв, салатів або для вживання в їжу самостійно.

Фото: pixabay.com

Апельсин

Існує кілька способів, як почистити апельсин. Перший: беремо фрукт і ножем робимо надріз поперек по всьому колу - при цьому намагаємося не зачепити його м'якоть. Потім акуратно вводимо ручку чайної ложки під шкурку і поступово проходимо по колу, відокремлюючи шкірку таким чином. Аналогічно робимо з іншою половиною - в результаті шкурка буде триматися тільки на вершині фрукта. Такий апельсин зручно взяти з собою в якості перекусу в дорогу або на роботу - при необхідності відокремлюємо дві частини шкурки і отримуємо очищений фрукт.

Другий: кладемо чистий апельсин на обробну дошку, зрізаємо шкірку зверху і знизу. Потім робимо перпендикулярний надріз збоку і залишається тільки потягнути в різні боки, щоб отримати смужку з часточок.

Фото: pixabay.com

Морква

Досвідчені господині не замислюючись чистять моркву ножем або овочечисткою. Однак існує ще один простий метод - за допомогою металевої щітки-скребка для посуду. Природно, перед тим, як чистити, овоч слід як слід промити в проточній воді, щоб змити залишки землі. А потім проходимся скребком по моркві з усіх боків, і овоч готовий до вживання або подальшої нарізки.

Фото: pixabay.com

Арахіс

Щоб швидко почистити арахіс від лушпиння, необхідно взяти сітку для зберігання овочів. Зазвичай в таких сітках продаються розфасовані овочі в супермаркеті. Природно, перед використанням її необхідно очистити і добре висушити. Потім складаємо в неї обсмажений арахіс у лушпинні, зав'язуємо і поміщаємо її на тацю або велике блюдо. Мнемо сітку з горіхами, імітуючи процес замішування тіста. Через кілька хвилин все лушпиння з арахісу висиплеться з сітки і залишиться на блюді, а всередині будуть очищені горіхи.

Фото: pinterest.com

Часник

Для приготування різних страв часто потрібно почистити часник. Щоб зробити це швидко, потрібно взяти 2 металеві миски - велику і трохи меншу. Поділяємо неочищений часник на зубчики, складаємо в одну миску, накриваємо другою та інтенсивно трясемо 20-30 секунд. У результаті у нас вийдуть очищені зубчики, які потрібно вибрати з лушпиння. Зазначимо, що цей лайфхак спрацює, якщо часник до цього був добре просушений.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини  

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких