Лайм

Як приготувати м'ясо по-французьки з тертою картоплею: детальний рецепт

Урізноманітніть ваше меню під час святкових вихідних

Напередодні довгих вихідних кожна господиня ретельно продумує, якими стравами вона буде балувати свою родину. І якщо ви вже пробували робити апетитний пиріг із м'ясом та грибами, урізноманітніть ваше меню м'ясом по-французьки з тертою картоплею. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: корейка свинини (400-500 г), картопля (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), сир твердий (50-80 г), майонез (80 г), сметана (80 г), кетчуп (50 г), часник (2 зубчики), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), олія рослинна (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Свинину миємо під проточною водою, а потім нарізаємо пластинами завтовшки приблизно 1,5 см. Викладаємо стейки на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом і злегка відбиваємо кухонним молотком. Викладаємо м'ясо в невелику миску.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Додаємо його до м'яса, солимо, перчимо, все ретельно перемішуємо.

Лук очищаємо і дрібно рубаємо. У невеликій мисці змішуємо сметану і майонез, потім з'єднуємо половину цієї суміші з нарізаною цибулею.

Деко застилаємо пергаментним папером і змащуємо рослинною олією. Викладаємо на нього шматочки нарізаного і відбитого м'яса, а на кожен із них - шар кетчупу і потім сметанно-майонезну суміш з цибулею.

Картопля миємо під проточною водою, очищуємо, тремо на дрібній терці та трохи віджимаємо руками. Викладаємо шар картоплі на цибулю, солимо, а зверху розподіляємо метанно-майонезну суміш, що залишилась.

Ставимо деко в гарячу духовку приблизно на 30 хвилин.

Твердий сир натираємо на терці. За 10-15 хвилин до закінчення відкриваємо духовку і посипаємо стейки з картоплею натертим сиром. Чекаємо, поки утвориться рум'яна скоринка, потім дістаємо.

Подаємо до столу із салатом та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю