Осінь - прекрасний час для кулінарних експериментів. І якщо ви вже знаєте, як зробити ніжний бісквіт на кефірі, приготуйте ідеальний сметанний крем до нього. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: жирна сметана (0,5 л), цукрова пудра або цукор (0,5 склянки), ванільний цукор (1 ст. л.).
Приготування:
Для приготування смачного сметанного крему знадобиться сметана жирністю близько 50-55%. Якщо її жирність - 25%, то в крем можна додати трохи загущувача для вершків.
Сметану необхідно попередньо охолодити в холодильнику. Чаша для збивання і вінчик також повинні бути охолодженими.
Викладаємо сметану в стакан блендера, поступово починаємо додавати до неї цукор або цукрову пудру. Остання швидше розчиняється, а ось з цукром готувати крем доведеться трохи довше.
Беремо вінчик або міксер і збиваємо на мінімальній швидкості, також додаємо ванільний цукор, а потім збільшуємо оберти. Спочатку буде здаватися, що сметана стала рідшою, однак при збиванні на великій швидкості вона дуже швидко загусне. Як тільки крем стане однорідним, припиняємо, щоб не перебити його - в цьому випадку вийде масло.
Пробуємо крем на смак - якщо не вистачає солодкості, додаємо цукор. Якщо хочете надати крему особливого пікантного смаку, додайте в нього трохи цедри лимона, декілька ложок згущеного молока або лікеру.
Ось і все - смачний сметанний крем готовий, ним можна змащувати коржі ваших улюблених десертів.
- Раніше ми розповіли, як приготувати торт Зимова казка з кокосом.
- Читайте також на theLime, як спекти вдома простий бісквітний торт з фруктами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.