Лайм

Як приготувати баварський яблучний торт на заміну шарлотці: простий рецепт

Спробуйте зробити його на дозвіллі

У кожної господині є кілька фірмових рецептів домашніх солодощів і випічки. І якщо ви пробували робити класичну шарлотку з яблуками і корицею, приготуйте на цей раз баварський яблучний торт. theLime ділиться з вами перевіреним і смачним рецептом.

Інгредієнти для тіста: борошно (200 г), вершкове масло (100 г), сметана (1 ст. л.), сода (0,25 ч. л.), оцет (0,5 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: яблука (500 г), вода (3 ст. л.), цукор (3 ст. л.).

Інгредієнти для крему: молоко (250 мл), цукор (90 г), яйця (1 шт.), борошно (1 ст. л.), ваніль або ванільний цукор (за смаком), вершкове масло (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для начинки беремо достиглі яблука, промиваємо їх під проточною водою. Чистимо, видаляємо серцевину, тонко ріжемо часточками. Складаємо їх у сотейник з товстим дном, додаємо трохи води і цукру. Тушкуємо на слабкому вогні, поки вони не стануть м'якими.

Потім займемося приготуванням крему. У великій зручній мисці збиваємо яйця, додаємо до них цукор - на це має піти приблизно 1-2 хвилини, поки цукор не розчиниться. Потім додаємо борошно і одну третину молока, необхідного для крему. Перемішуємо, додаємо ваніль або ванільний цукор і молоко, що залишилося.

Виливаємо отриману масу на сковороду з високими бортиками і варимо на середньому вогні, поки вона не загусне. Потім знімаємо крем з плити і даємо йому охолонути до кімнатної температури. В іншій ємності збиваємо вершкове масло, поступово додаючи до нього заварну частину. Після - ставимо крем в холодильник.

Для тіста просіюємо борошно через сито. Додаємо до нього розм'якшене вершкове масло і перетираємо все разом на крихту. Змішуємо соду і оцет, потім додаємо їх у тісто разом зі сметаною. Замішуємо тісто, потім залишаємо на 5-10 хвилин, щоб воно "відпочило".

Після зазначеного проміжку часу ретельно вимішуємо тісто та ділимо його на 9 рівних частин. Потім розгортаємо кожен шматочок у прямокутник розміром 8*14 см. Викладаємо на його половину яблучну начинку, трохи відступаючи від країв. Накриваємо другою половиною розкачаного тіста і защипуємо по краях.

Проробляємо те ж саме з іншими шматочками тіста і начинки - в результаті повинно вийти 9 заготовок. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і ставимо деко на 20-25 хвилин. Потім витягуємо і даємо їм трохи охолонути.

Починаємо збирати торт: викладаємо на велику тарілку три заготовки з тіста з яблучною начинкою, змащуємо їх зверху кремом. Потім наступні шари тіста і крему. Змащуємо також боки торта кремом і декоруємо верх на свій розсуд, наприклад, меленими горіхами.

Відправляємо торт у холодильник на декілька годин або ж на ніч, щоб він добре просочився кремом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину