Восени по-особливому хочеться відчувати затишок і тепло, які у багатьох асоціюються з ароматним домашнім пирогом і чашкою чаю або кави. І якщо ви вже робили шарлотку за французьким рецептом, спробуйте урізноманітнити її корицею. theLime ділиться з вами покроковою інструкцією приготування.
Інгредієнти: цукор (1 склянка), борошно (1 склянка), яйця (3-5 шт.), яблука (400 г), кориця (1 ч. л.), сіль (за смаком), цукрова пудра (30 г) , родзинки (0,5 склянки), ванільний цукор (1 пакетик), розпушувач (0,5 ч. л.), рослинна олія (1 ст. л.).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйця - якщо вони маленькі, то близько 5 шт., а якщо великі - досить і 3 шт.
Потім поступово додаємо цукор, ванільний цукор і за бажанням сіль - приблизно 2 щіпки. Починаємо збивати вінчиком або за допомогою кухонного комбайна до утворення пишної білої маси.
Яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо кубиками або скибочками. Їх також можна трохи скропити соком лимона, щоб вони не потемніли.
В окрему миску просіваємо через сито борошно і розпушувач. Потім поступово додаємо їх в яєчну суміш, ретельно перемішуючи. Збиваємо ще близько 1-2 хвилин все разом.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або рослинною олією та виливаємо в неї половину тіста. Потім викладаємо яблучну нарізку і присипаємо її меленою корицею. Зверху виливаємо другу половину тіста і акуратно розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо приблизно 25-30 хвилин.
Після того, як пиріг спечеться, вимикаємо духовку і залишаємо його там ще хвилин на 10. Потім дістаємо, виймаємо з форми і злегка присипаємо цукровою пудрою.
Подаємо до чаю або кави і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну польську шарлотку без яєць.
- Читайте також на theLime, як спекти незвичну сирну шарлотку.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.