Лайм

Як приготувати легкий сирний торт з вишнею: простий рецепт

Порадуйте себе або близьких незвичним десертом

Восени часто хочеться експериментувати на кухні з новими смаковими поєднаннями. І якщо ви вже пробували робити в домашніх умовах празький торт, на цей раз порадуйте близьких сирним десертом із вишнею. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти для шоколадної основи: борошно (35 г), цукор (35 г), масло вершкове (65 г), шоколад (65 г), яйце куряче (1 шт.).

Інгредієнти для вишневого желе: вишня (400 г), вода (150 мл), цукор (70 г), желатин (25 г), вода для желатину (150 мл).

Інгредієнти для сирного мусу: сир 5-9% (300 г), вершки 33-35% (300 г), цукрова пудра (75 г), желатин (12 г), вода (60 мл), ванілін (1 г).

Також знадобиться форма для випічки діаметром 22 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Всі інгредієнти крім вершків повинні бути кімнатної температури - тому заздалегідь виставляємо їх із холодильника.

Для приготування основи беремо глибоку миску і змішуємо вершкове масло та цукор. Робити це найкраще за допомогою міксера, на великих оборотах. Потім додаємо туди яйце і продовжуємо збивати.

Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вливаємо розтоплений шоколад в яєчно-масляну суміш, перемішуємо.

Борошно просіваємо через сито, а потім вводимо в тісто. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С. Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером і виливаємо в неї тісто. Випікаємо близько 10-15 хвилин, потім витягуємо і чекаємо, поки корж охолоне.

Тим часом замочуємо желатин у воді для набухання, щоб приготувати сирний мус і вишневе желе.

Для сирного мусу змішуємо сир, цукрову пудру і ваніль, перебиваємо в блендері, щоб не було грудочок. Розтоплюємо желатин на водяній бані та з'єднуємо з сирною масою.

В іншому посуді збиваємо міксером охолоджені вершки до стійких піків. Змішуємо вершки з попередньо підготовленою масою.

Викладаємо остиглий корж у форму з бортиками, в якій торт потім буде застигати. Потім виливаємо на нього сирну масу і відправляємо в холодильник.

Тим часом займемося приготуванням вишневого желе. У сотейнику змішуємо вишню без кісточок, цукор і воду. Проварюємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Викладаємо на друшляк і чекаємо, поки сік стече, потім додаємо в нього желатин. Перемішуємо, чекаємо, поки маса трохи загусне.

Дістаємо з холодильника основу із застиглим сирним мусом, викладаємо на неї вишню і заливаємо желе. Ставимо назад у холод мінімум на 3-4 години або на всю ніч.

Перед подачею ріжемо на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці