Восени часто хочеться експериментувати на кухні з новими смаковими поєднаннями. І якщо ви вже пробували робити в домашніх умовах празький торт, на цей раз порадуйте близьких сирним десертом із вишнею. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти для шоколадної основи: борошно (35 г), цукор (35 г), масло вершкове (65 г), шоколад (65 г), яйце куряче (1 шт.).
Інгредієнти для вишневого желе: вишня (400 г), вода (150 мл), цукор (70 г), желатин (25 г), вода для желатину (150 мл).
Інгредієнти для сирного мусу: сир 5-9% (300 г), вершки 33-35% (300 г), цукрова пудра (75 г), желатин (12 г), вода (60 мл), ванілін (1 г).
Також знадобиться форма для випічки діаметром 22 см.
Приготування:
Всі інгредієнти крім вершків повинні бути кімнатної температури - тому заздалегідь виставляємо їх із холодильника.
Для приготування основи беремо глибоку миску і змішуємо вершкове масло та цукор. Робити це найкраще за допомогою міксера, на великих оборотах. Потім додаємо туди яйце і продовжуємо збивати.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вливаємо розтоплений шоколад в яєчно-масляну суміш, перемішуємо.
Борошно просіваємо через сито, а потім вводимо в тісто. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С. Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером і виливаємо в неї тісто. Випікаємо близько 10-15 хвилин, потім витягуємо і чекаємо, поки корж охолоне.
Тим часом замочуємо желатин у воді для набухання, щоб приготувати сирний мус і вишневе желе.
Для сирного мусу змішуємо сир, цукрову пудру і ваніль, перебиваємо в блендері, щоб не було грудочок. Розтоплюємо желатин на водяній бані та з'єднуємо з сирною масою.
В іншому посуді збиваємо міксером охолоджені вершки до стійких піків. Змішуємо вершки з попередньо підготовленою масою.
Викладаємо остиглий корж у форму з бортиками, в якій торт потім буде застигати. Потім виливаємо на нього сирну масу і відправляємо в холодильник.
Тим часом займемося приготуванням вишневого желе. У сотейнику змішуємо вишню без кісточок, цукор і воду. Проварюємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Викладаємо на друшляк і чекаємо, поки сік стече, потім додаємо в нього желатин. Перемішуємо, чекаємо, поки маса трохи загусне.
Дістаємо з холодильника основу із застиглим сирним мусом, викладаємо на неї вишню і заливаємо желе. Ставимо назад у холод мінімум на 3-4 години або на всю ніч.
Перед подачею ріжемо на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ідеальний сметанний крем для бісквітного торта.
- Читайте також на theLime, як зробити баварський яблучний торт на заміну шарлотці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.