Лайм

Як приготувати з айви оригінальний соус до м'яса: простий рецепт

Зробіть ваші страви ще смачнішими

Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже навчилися готувати соус песто, який можна подавати до салатів, курки, омлетів, лазаньї або рису, на цей раз приготуйте соус з айви до м'ясних страв. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: айва (3 шт.), цукор (2 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), паприка мелена (1 ч. л.), коріандр мелений (0,5 ч. л.), перець чорний мелений (5 дрібок), вода (1 склянка), лимонний сік (1 ч. л.), лавровий лист (1 шт.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Айву ретельно промиваємо під проточною водою, за бажанням - очищаємо від шкірки. Потім розрізаємо і вичищаємо насіння. Нарізаємо дрібними часточками і перекладаємо в каструлю з товстим дном.

Заливаємо скибочки айви теплою відфільтрованою водою, солимо, додаємо лавровий лист і лимонний сік. Ставимо на плиту і тушкуємо приблизно 20-30 хвилин. Як тільки айва розм'якшиться, знімаємо з вогню і прибираємо лавровий лист.

Перекладаємо шматочки в чашу і за допомогою погружного блендера подрібнюємо в пюре. Якщо воно виходить досить густим, можна додати трохи окропу, однак тут слід не переборщити, щоб соус не був рідким.

Потім виливаємо масу назад в каструлю, додаємо мелену паприку, коріандр, чорний перець та інші прянощі за смаком. Підігріваємо на слабкому вогні, даємо соусу прокип'ятитись буквально декілька хвилин і знімаємо з вогню. Також цей соус можна закрити на зиму - тоді до нього необхідно додати оцет 9% в якості консерванту і розлити в стерильні банки.

Даємо соусу з айви трохи охолонути, потім перекладаємо в соусник та подаємо до м'яса і гарніру.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Принесе фінансові можливості: яким знакам Зодіаку пощастить з грошима у травні

Овнів, Козерогів та Близнюків чекає фінансовий успіх у травні - астрологи поділилися прогнозом для цих знаків Зодіаку

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу