Існує величезна кількість способів, як урізноманітнити звичне меню. Наприклад, соусом - адже з ним навіть звичайнісінька страва набуває нового смаку й аромату. І якщо ви вже пробували робити домашній соус песто, приготуйтеся традиційний соус мексиканської кухні - сальсу. theLime ділиться з вами його простим рецептом.
Інгредієнти: помідори (8 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), часник (4 зубчики), перець халапеньо (1 шт.), оливкова олія (2 ст. л.), петрушка або будь-яка інша зелень (1 пучок), лимонний сік (2 ст. л.), гранатовий соус (1 ст. л.), кумін (1 ч. л.), коріандр мелений (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), червоний перець пластівцями (1 ч. л.).
Приготування:
Помідори і перець халапеньо промиваємо під проточною водою, витираємо насухо паперовими рушниками. Помідори розрізаємо навпіл.
Духовку розігріваємо до 200°C. Деко для випічки змащуємо оливковою олією, викладаємо на нього помідори і перець. Відправляємо в духовку на 15-20 хвилин, випікаємо в режимі "Гриль".
Тим часом цибулю і часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо довільно. Зелень миємо під проточною водою, викладаємо на чистий рушник, щоб увібралася зайва волога, потім рубаємо ножем.
Дістаємо з духовки овочі, чекаємо, поки вони охолонуть, а потім знімаємо з них шкірку.
Викладаємо в чашу блендера помідори і перець, цибулю, часник, петрушку або кінзу, кумін, коріандр, червоний перець пластівцями, цукор і сіль. Додаємо до них гранатовий соус і лимонний сік, а потім подрібнюємо в блендері до однорідної консистенції на ваш смак - хтось любить пюре, хтось - із шматочками овочів. Пробуємо, якщо потрібно - регулюємо спеції, сіль, цукор.
Потім ставимо сальсу на годину-півтори в холодильник, щоб вона настоялася. Подаємо цей мексиканський соус до страв із м'яса, птиці, риби, а також до чіпсів або коржиків.
- Раніше ми розповіли, як приготувати правильний соус бешамель для лазаньї.
- Читайте також на theLime, як зробити домашній соус Барбекю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.