Для багатьох господинь приготування їжі - це не просто обов'язок, а ще й привід показати своїм близьким турботу і любов. І якщо ви вже пробували робити домашній кетчуп із томатів і солодкого перцю, приготуйте ароматний соус песто до пасти або салату. theLime ділиться з вами смачним рецептом.
Інгредієнти: листя зеленого базиліка без стебел (30 г), листя петрушки (10 г), пармезан (40-50 г), горіхи кедрові (40 г), часник (2 зубчики), сіль морська велика (2/3 ч. л.), олія оливкова (80-100 мл), винний оцет білий (1 ч. л.).
Приготування:
Пармезан натираємо на дрібній терці.
Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо великими шматочками, а потім складаємо в ступку разом із морською сіллю. Розтираємо ці два інгредієнти до однорідної консистенції.
Розігріваємо сковороду без олії і викладаємо на неї кедрові горіхи. Підрум'янюємо їх, поки не з'явиться легких горіховий аромат, постійно струшуючи.
Базилік і петрушку ретельно промиваємо під проточною водою. Відокремлюємо листя від стебел, викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Потім листя дрібно ріжемо, викладаємо в чашу блендера разом із часниковою пастою і горіхами, а також 3-4 ст. л. оливкової олії. Перетираємо все разом на низькій швидкості до однорідної консистенції, поступово додаючи потрібну кількість олії - хтось любить соус песто густіший, а хтось - навпаки. Також можна зробити його більш пікантним - для цього вливаємо 1 ч. л. білого винного оцту і продовжуємо збивати.
У самому кінці додаємо натертий пармезан і збиваємо ще трохи - вистачить і 10-15 секунд. Переливаємо соус і подаємо до салатів, курки, омлетів, лазаньї або рису. Зберігати домашній песто можна в холодильнику - до 5 днів.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну сливову аджику до м'яса.
- Читайте також на theLime, як зробити оригінальний соус із жовтих помідорів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.