img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Песто рецепт - як приготувати смачний соус з часником і пармезаном
Спробуйте урізноманітнити звичні страви цим соусом

Як приготувати домашній соус песто: простий рецепт

Вівторок, 21 вересня 2021, 07:53
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Для багатьох господинь приготування їжі - це не просто обов'язок, а ще й привід показати своїм близьким турботу і любов. І якщо ви вже пробували робити домашній кетчуп із томатів і солодкого перцю, приготуйте ароматний соус песто до пасти або салату. theLime ділиться з вами смачним рецептом.

Інгредієнти: листя зеленого базиліка без стебел (30 г), листя петрушки (10 г), пармезан (40-50 г), горіхи кедрові (40 г), часник (2 зубчики), сіль морська велика (2/3 ч. л.), олія оливкова (80-100 мл), винний оцет білий (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Пармезан натираємо на дрібній терці.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо великими шматочками, а потім складаємо в ступку разом із морською сіллю. Розтираємо ці два інгредієнти до однорідної консистенції.

Розігріваємо сковороду без олії і викладаємо на неї кедрові горіхи. Підрум'янюємо їх, поки не з'явиться легких горіховий аромат, постійно струшуючи.

Базилік і петрушку ретельно промиваємо під проточною водою. Відокремлюємо листя від стебел, викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Потім листя дрібно ріжемо, викладаємо в чашу блендера разом із часниковою пастою і горіхами, а також 3-4 ст. л. оливкової олії. Перетираємо все разом на низькій швидкості до однорідної консистенції, поступово додаючи потрібну кількість олії - хтось любить соус песто густіший, а хтось - навпаки. Також можна зробити його більш пікантним - для цього вливаємо 1 ч. л. білого винного оцту і продовжуємо збивати.

У самому кінці додаємо натертий пармезан і збиваємо ще трохи - вистачить і 10-15 секунд. Переливаємо соус і подаємо до салатів, курки, омлетів, лазаньї або рису. Зберігати домашній песто можна в холодильнику - до 5 днів.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Песто рецепт - як приготувати смачний соус з часником і пармезаном
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Песто рецепт - як приготувати смачний соус з часником і пармезаном
Спробуйте урізноманітнити звичні страви цим соусом

Як приготувати домашній соус песто: простий рецепт

Вівторок, 21 вересня 2021, 07:53
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Для багатьох господинь приготування їжі - це не просто обов'язок, а ще й привід показати своїм близьким турботу і любов. І якщо ви вже пробували робити домашній кетчуп із томатів і солодкого перцю, приготуйте ароматний соус песто до пасти або салату. theLime ділиться з вами смачним рецептом.

Інгредієнти: листя зеленого базиліка без стебел (30 г), листя петрушки (10 г), пармезан (40-50 г), горіхи кедрові (40 г), часник (2 зубчики), сіль морська велика (2/3 ч. л.), олія оливкова (80-100 мл), винний оцет білий (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Пармезан натираємо на дрібній терці.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо великими шматочками, а потім складаємо в ступку разом із морською сіллю. Розтираємо ці два інгредієнти до однорідної консистенції.

Розігріваємо сковороду без олії і викладаємо на неї кедрові горіхи. Підрум'янюємо їх, поки не з'явиться легких горіховий аромат, постійно струшуючи.

Базилік і петрушку ретельно промиваємо під проточною водою. Відокремлюємо листя від стебел, викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Потім листя дрібно ріжемо, викладаємо в чашу блендера разом із часниковою пастою і горіхами, а також 3-4 ст. л. оливкової олії. Перетираємо все разом на низькій швидкості до однорідної консистенції, поступово додаючи потрібну кількість олії - хтось любить соус песто густіший, а хтось - навпаки. Також можна зробити його більш пікантним - для цього вливаємо 1 ч. л. білого винного оцту і продовжуємо збивати.

У самому кінці додаємо натертий пармезан і збиваємо ще трохи - вистачить і 10-15 секунд. Переливаємо соус і подаємо до салатів, курки, омлетів, лазаньї або рису. Зберігати домашній песто можна в холодильнику - до 5 днів.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••