Лайм

Як приготувати домашній соус песто: простий рецепт

Спробуйте урізноманітнити звичні страви цим соусом

Для багатьох господинь приготування їжі - це не просто обов'язок, а ще й привід показати своїм близьким турботу і любов. І якщо ви вже пробували робити домашній кетчуп із томатів і солодкого перцю, приготуйте ароматний соус песто до пасти або салату. theLime ділиться з вами смачним рецептом.

Інгредієнти: листя зеленого базиліка без стебел (30 г), листя петрушки (10 г), пармезан (40-50 г), горіхи кедрові (40 г), часник (2 зубчики), сіль морська велика (2/3 ч. л.), олія оливкова (80-100 мл), винний оцет білий (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Пармезан натираємо на дрібній терці.

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо великими шматочками, а потім складаємо в ступку разом із морською сіллю. Розтираємо ці два інгредієнти до однорідної консистенції.

Розігріваємо сковороду без олії і викладаємо на неї кедрові горіхи. Підрум'янюємо їх, поки не з'явиться легких горіховий аромат, постійно струшуючи.

Базилік і петрушку ретельно промиваємо під проточною водою. Відокремлюємо листя від стебел, викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Потім листя дрібно ріжемо, викладаємо в чашу блендера разом із часниковою пастою і горіхами, а також 3-4 ст. л. оливкової олії. Перетираємо все разом на низькій швидкості до однорідної консистенції, поступово додаючи потрібну кількість олії - хтось любить соус песто густіший, а хтось - навпаки. Також можна зробити його більш пікантним - для цього вливаємо 1 ч. л. білого винного оцту і продовжуємо збивати.

У самому кінці додаємо натертий пармезан і збиваємо ще трохи - вистачить і 10-15 секунд. Переливаємо соус і подаємо до салатів, курки, омлетів, лазаньї або рису. Зберігати домашній песто можна в холодильнику - до 5 днів.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні