Лайм

Як приготувати шоколадну шарлотку з грушами: оригінальний рецепт

Поєднання шоколаду та груші - завжди безпрограшне

Осінь - час, коли вдома пахне пирогами. Якщо ви вже знаєте, як готувати класичну шарлотку з яблуками і тепер хочете спробувати щось нове в улюбленій випічці, то рецепт шарлотки з грушами - те, що вам потрібно. Адже поєднання інгредієнтів тут безпрограшне.

Шарлотка з грушами за цим рецептом виходить пишною, повітряною та ароматною, а приготування не займає багато часу. Щоб приготувати пиріг з грушами, насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти: груші (3 шт.), цукор ванільний (5 г), какао-порошок (2 ст.л.), розпушувач (1,5 ч.л.), борошно пшеничне (120 г), яйця (4 шт.), цукор (150 г).

Фото: pixabay.com

Спочатку з'єднайте всі сухі інгредієнти. Змішайте борошно, какао, розпушувач, ванільний цукор і добре перемішайте.

Груші середнього розміру очистіть від шкірки і наріжте часточками.

В окремій мисці збийте яйця з додаванням цукру і поступово додайте суху суміш. Має вийти м'яке й ніжне тісто.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом або застеліть пергаментом, і вилийте туди готову суміш. Зверху розкладіть часточки груші, злегка вдавлюючи їх в тісто.

Випікайте шарлотку з грушами у розігрітій до 180°С духовці протягом 30-40 хвилин. Готовність пирога можна перевірити дерев'яною шпажкою. Готове блюдо розріжте на порційні шматочки та прикрасьте (за бажанням) мигдальною стружкою або будь-якими іншими горіхами.

  • Раніше ми розповідали, як приготувати торт Медовик зі сметанним кремом. Блюдо за цим рецептом здивує ваших домочадців насиченим медовим смаком.
  • Читайте також на theLime, як зробити вдома класичний пісочний торт з ніжним кремом, який тане в роті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії