Лайм

Як приготувати пишний Медовик зі сметанним кремом: простий рецепт торта

Побалуйте близьких ароматною випічкою власного приготування

Способів приготування медових тортів дуже багато, і експериментувати можна довго. Якщо ви вже спробували рецепт Медовика з горіхами, то тепер пропонуємо зробити ще більш простий варіант, який здивує ваших домочадців насиченим медовим смаком.

Рецепт торта Медовик зі сметанним кремом дуже простий. Для приготування вам знадобляться: мед (100 г), цукор (200 г), яйця (2 шт.), вершкове масло (50 г), борошно (400 г), вода (20 мл), сода (1 ч.л. ), сметана (700 г), цукор (1 склянка), ванільний цукор (10 г).

Фото: pixabay.com

Щоб приготувати торт Медовик, насамперед потрібно випекти коржі. Для цього спочатку розтопіть на невеликому вогні мед і доведіть його до гарячого стану (не кип'ятіть!).

Зніміть з вогню і додайте соду, ретельно перемішайте, має вийти пишна густа піна. Потім всипте цукор, влийте воду і знову перемішайте. Коли маса трохи осяде, поверніть сотейник на плиту і уваріть до карамельного кольору. Приберіть каструльку на стіл, додайте вершкове масло і остудіть.

В остиглу суміш вбийте яйця і швидко розмішайте до однорідності. Потім поступово вводите борошно, замішуючи тісто. Воно має вийти м'яким і злегка липким.

Готове тісто розділіть на 8-10 частин, накрийте харчовою плівкою та відправте до холодильнику на 40 хвилин. Потім розкайте кожну кульку в пласт, товщиною 2-3 мм, і виріжте тарілкою кола потрібного вам діаметра. На кожному коржі зробіть проколи вилкою і випікайте кожен млинець близько 5 хвилин. Духовку попередньо розігріти до 180°С.

Поки коржі остигатимуть, можна приготувати сметанний крем. Щоб маса вийшла густою, важливо взяти дуже жирну сметану або ж додати загущувач. З'єднайте в мисці сметану, цукор, ванільний цукор та перемішайте вінчиком. Міксером краще не збивати, інакше маса може стати рідкою.

Зберіть торт Медовик, чергуючи коржі зі сметанним кремом. Із залишків коржів зробіть крихту і обсипте нею верх виробу та боки. Готовий тортик поставте до холодильнику на 5-6 годин, щоб він добре просочився.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати вдома ніжний бісквітний торт Пломбір. Перед такою смакотою не встоїть ніхто.
  • Читайте також на theLime, як зробити вдома класичний пісочний торт з ніжним кремом, який тане в роті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою