Лайм

Як приготувати пишний Медовик зі сметанним кремом: простий рецепт торта

Побалуйте близьких ароматною випічкою власного приготування

Способів приготування медових тортів дуже багато, і експериментувати можна довго. Якщо ви вже спробували рецепт Медовика з горіхами, то тепер пропонуємо зробити ще більш простий варіант, який здивує ваших домочадців насиченим медовим смаком.

Рецепт торта Медовик зі сметанним кремом дуже простий. Для приготування вам знадобляться: мед (100 г), цукор (200 г), яйця (2 шт.), вершкове масло (50 г), борошно (400 г), вода (20 мл), сода (1 ч.л. ), сметана (700 г), цукор (1 склянка), ванільний цукор (10 г).

Фото: pixabay.com

Щоб приготувати торт Медовик, насамперед потрібно випекти коржі. Для цього спочатку розтопіть на невеликому вогні мед і доведіть його до гарячого стану (не кип'ятіть!).

Зніміть з вогню і додайте соду, ретельно перемішайте, має вийти пишна густа піна. Потім всипте цукор, влийте воду і знову перемішайте. Коли маса трохи осяде, поверніть сотейник на плиту і уваріть до карамельного кольору. Приберіть каструльку на стіл, додайте вершкове масло і остудіть.

В остиглу суміш вбийте яйця і швидко розмішайте до однорідності. Потім поступово вводите борошно, замішуючи тісто. Воно має вийти м'яким і злегка липким.

Готове тісто розділіть на 8-10 частин, накрийте харчовою плівкою та відправте до холодильнику на 40 хвилин. Потім розкайте кожну кульку в пласт, товщиною 2-3 мм, і виріжте тарілкою кола потрібного вам діаметра. На кожному коржі зробіть проколи вилкою і випікайте кожен млинець близько 5 хвилин. Духовку попередньо розігріти до 180°С.

Поки коржі остигатимуть, можна приготувати сметанний крем. Щоб маса вийшла густою, важливо взяти дуже жирну сметану або ж додати загущувач. З'єднайте в мисці сметану, цукор, ванільний цукор та перемішайте вінчиком. Міксером краще не збивати, інакше маса може стати рідкою.

Зберіть торт Медовик, чергуючи коржі зі сметанним кремом. Із залишків коржів зробіть крихту і обсипте нею верх виробу та боки. Готовий тортик поставте до холодильнику на 5-6 годин, щоб він добре просочився.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати вдома ніжний бісквітний торт Пломбір. Перед такою смакотою не встоїть ніхто.
  • Читайте також на theLime, як зробити вдома класичний пісочний торт з ніжним кремом, який тане в роті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні