Лайм

Як приготувати пишний Медовик зі сметанним кремом: простий рецепт торта

Побалуйте близьких ароматною випічкою власного приготування

Способів приготування медових тортів дуже багато, і експериментувати можна довго. Якщо ви вже спробували рецепт Медовика з горіхами, то тепер пропонуємо зробити ще більш простий варіант, який здивує ваших домочадців насиченим медовим смаком.

Рецепт торта Медовик зі сметанним кремом дуже простий. Для приготування вам знадобляться: мед (100 г), цукор (200 г), яйця (2 шт.), вершкове масло (50 г), борошно (400 г), вода (20 мл), сода (1 ч.л. ), сметана (700 г), цукор (1 склянка), ванільний цукор (10 г).

Фото: pixabay.com

Щоб приготувати торт Медовик, насамперед потрібно випекти коржі. Для цього спочатку розтопіть на невеликому вогні мед і доведіть його до гарячого стану (не кип'ятіть!).

Зніміть з вогню і додайте соду, ретельно перемішайте, має вийти пишна густа піна. Потім всипте цукор, влийте воду і знову перемішайте. Коли маса трохи осяде, поверніть сотейник на плиту і уваріть до карамельного кольору. Приберіть каструльку на стіл, додайте вершкове масло і остудіть.

В остиглу суміш вбийте яйця і швидко розмішайте до однорідності. Потім поступово вводите борошно, замішуючи тісто. Воно має вийти м'яким і злегка липким.

Готове тісто розділіть на 8-10 частин, накрийте харчовою плівкою та відправте до холодильнику на 40 хвилин. Потім розкайте кожну кульку в пласт, товщиною 2-3 мм, і виріжте тарілкою кола потрібного вам діаметра. На кожному коржі зробіть проколи вилкою і випікайте кожен млинець близько 5 хвилин. Духовку попередньо розігріти до 180°С.

Поки коржі остигатимуть, можна приготувати сметанний крем. Щоб маса вийшла густою, важливо взяти дуже жирну сметану або ж додати загущувач. З'єднайте в мисці сметану, цукор, ванільний цукор та перемішайте вінчиком. Міксером краще не збивати, інакше маса може стати рідкою.

Зберіть торт Медовик, чергуючи коржі зі сметанним кремом. Із залишків коржів зробіть крихту і обсипте нею верх виробу та боки. Готовий тортик поставте до холодильнику на 5-6 годин, щоб він добре просочився.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати вдома ніжний бісквітний торт Пломбір. Перед такою смакотою не встоїть ніхто.
  • Читайте також на theLime, як зробити вдома класичний пісочний торт з ніжним кремом, який тане в роті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати корисний салат із молодої капусти, огірки, зелені та авокадо, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину