Лайм

Як приготувати смачний крем-суп із гарбуза: простий рецепт

Спробуйте зробити його на вихідних

Осінь - найкраща пора, щоб насолодитися сезонними овочами. І якщо ви вже пробували робити деруни з гарбуза, на цей раз приготуйте смачний крем-суп, перед яким не встоять ні дорослі, ні діти. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: м'якоть гарбуза (1 кг), вода (1-1,2 л), цибуля (1 шт.), часник (1-2 зубчики), вершкове масло (30-50 г), вершки 20-30% (100 мл), рослинна олія (2 ст. л.), бекон для подачі (100 г), цукор (1/3 ч. л.), сіль, мелений чорний перець.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Гарбуз ретельно промиваємо під проточною водою, витираємо насухо, зрізаємо шкірку, вичищаємо насіння і нарізаємо невеликими скибочками.

Цибулю і часник чистимо від лушпиння, цибулю дрібно ріжемо ножем, а часник пропускаємо через прес.

Беремо каструлю або сотейник та розігріваємо в ній вершкове масло і рослинну олію, потім кидаємо цибулю і обсмажуємо її на повільному вогні до прозорості. Щоб вона не пригоріла, можна додати дрібку цукру.

Потім до цибулі відправляємо часник, обсмажуємо все разом ще близько 1 хвилини. Слідом додаємо скибочки гарбуза, обсмажуємо 5-6 хвилин, постійно перемішуючи, щоб інгредієнти не пригоріли.

Після цього доливаємо близько 1-1,2 л води і доводимо все разом до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо близько 20-30 хвилин на слабкому вогні - до тих пір, поки гарбуз не стане м'яким.

Знімаємо каструлю з вогню і перебиваємо суп за допомогою блендера до консистенції пюре. Додаємо вершки і спеції за смаком, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

Також можна тонко нарізати бекон, викласти його на суху сковороду і підсмажити до золотистого кольору, а потім подати до супу.

Вимикаємо вогонь і подаємо ароматний гарбузовий крем-суп до столу, прикрасивши беконом, підсмаженими гарбузовим насінням або сухариками.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня