Якщо ви не знаєте, що можна приготувати в сезон гарбуза крім гарбузової каші з рисом, саме час починати експериментувати. Наприклад, запекти шматочками або зробити з нього деруни. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт цієї страви.
Інгредієнти: гарбуз (500 г), цибуля (2 шт.), часник (2 зубчики), яйця (2 шт.), борошно (4 ст. л.), зелень петрушки (2 ст. л.), рослинна олія для смаження (2 ст. л.), гарбузове насіння (1 жменя), сіль, чорний мелений перець, кунжут.
Приготування:
Беремо стиглий гарбуз і промиваємо його під проточною водою, потім витираємо насухо і очищаємо від шкірки. Розрізаємо і вичищаємо насіння. М'якоть гарбуза тремо на середній терці.
Цибулю і часник чистимо від лушпиння. Часник пропускаємо через прес або дрібно рубаємо ножем, а цибулю тремо на дрібній терці.
Петрушку споліскуємо в воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно нарізаємо її ножем.
Беремо глибоку миску, розбиваємо в неї два яйця, злегка збиваємо їх виделкою, щоб з'єдналися білки і жовтки. Додаємо до яєць натерту м'якоть гарбуза, борошно і спеції за смаком, а також цибулю і часник, перемішуємо. Маса не повинна бути занадто рідкою.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо на неї ложкою невеликі порції тіста, формуючи оладки. Смажимо до золотистої скоринки з одного боку, потім перевертаємо і смажимо з іншого.
Готові деруни з гарбуза подаємо зі сметаною, посипавши перед цим підсмаженим гарбузовим насінням і кунжутом.
- Раніше ми розповіли, як зробити смачний гарбузовий пиріг.
- Читайте також на theLime, як приготувати з айви оригінальний соус до м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.