Лайм

Як приготувати смачні деруни з гарбуза: простий рецепт

Спробуйте зробити оригінальну страву

Якщо ви не знаєте, що можна приготувати в сезон гарбуза крім гарбузової каші з рисом, саме час починати експериментувати. Наприклад, запекти шматочками або зробити з нього деруни. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт цієї страви.

Інгредієнти: гарбуз (500 г), цибуля (2 шт.), часник (2 зубчики), яйця (2 шт.), борошно (4 ст. л.), зелень петрушки (2 ст. л.), рослинна олія для смаження (2 ст. л.), гарбузове насіння (1 жменя), сіль, чорний мелений перець, кунжут.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо стиглий гарбуз і промиваємо його під проточною водою, потім витираємо насухо і очищаємо від шкірки. Розрізаємо і вичищаємо насіння. М'якоть гарбуза тремо на середній терці.

Цибулю і часник чистимо від лушпиння. Часник пропускаємо через прес або дрібно рубаємо ножем, а цибулю тремо на дрібній терці.

Петрушку споліскуємо в воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно нарізаємо її ножем.

Беремо глибоку миску, розбиваємо в неї два яйця, злегка збиваємо їх виделкою, щоб з'єдналися білки і жовтки. Додаємо до яєць натерту м'якоть гарбуза, борошно і спеції за смаком, а також цибулю і часник, перемішуємо. Маса не повинна бути занадто рідкою.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо на неї ложкою невеликі порції тіста, формуючи оладки. Смажимо до золотистої скоринки з одного боку, потім перевертаємо і смажимо з іншого.

Готові деруни з гарбуза подаємо зі сметаною, посипавши перед цим підсмаженим гарбузовим насінням і кунжутом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев