Восени у багатьох господинь з'являється бажання експериментувати з добре відомими рецептами або ж пробувати готувати щось нове. І якщо ви вже робили ніжне домашнє печиво, на цей раз урізноманітніть своє меню натуральним зефіром з яблук. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: яблука (3-4 шт.), яєчний білок (1 шт.), цукор (200 г), агар-агар (2,5 ч. л.), вода (75 мл), цукрова пудра (для посипання).
Також знадобиться кондитерський мішок зі спеціальною насадкою.
Приготування:
Спочатку необхідно приготувати пюре з яблук. Для цього беремо кілька штук, промиваємо їх під проточною водою і вирізаємо серцевину з насінням. Шкірку очищати не потрібно, так як там міститься найбільша кількість пектину, а він необхідний для того, щоб зефір тримав свою форму.
Викладаємо підготовлені яблука на деко зрізом вниз і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо при температурі 180°C приблизно 15-20 хвилин. За цей час яблука повинні стати дуже м'якими і втратити свою первинну форму.
Потім дістаємо їх і викладаємо в блендер. Перебиваємо зі шкіркою в пюре, а потім пропускаємо через сито. Для приготування зефіру знадобиться приблизно 125 г яблучного пюре.
Слідом беремо невеликий сотейник і з'єднуємо пюре з 70 г цукру, підігріваємо на слабкому вогні та доводимо до кипіння. Потім кип'ятимо 1-2 хвилини і знімаємо з плити. Після охолодження пюре повинно по консистенції нагадувати желе. Даємо йому повністю охолонути.
Беремо одне яйце і відокремлюємо білок від жовтка за допомогою пластикової пляшки. В остигле пюре додаємо білок і починаємо збивати міксером на високій швидкості до стану крутої піни. Маса повинна стати дуже щільною, густою, посвітлішати та не стікати із вінчиків.
Наступний етап - приготування сиропу. Беремо агар-агар і заливаємо його водою, додаємо 130 г цукру і ставимо в сотейнику на плиту. Доводимо до кипіння, а потім активно перемішуємо чистою дерев'яною лопаткою. Маса може значно збільшитися при кипінні - це потрібно враховувати при виборі посуду. Щоб сироп вийшов правильної консистенції, необхідно приблизно 4-6 хвилин.
Потім киплячий сироп вливаємо тонкою цівкою в яблучне пюре і одночасно збиваємо все разом міксером на низькій швидкості приблизно 5-7 хвилин. За цей час маса повинна охолонути, щоб почав діяти агар-агар, і помітно збільшитися в обсязі.
Перекладаємо її у кондитерський мішок зі спеціальною насадкою і акуратно відкидаємо зефір на пергаментний папір. Потім залишаємо його приблизно на 10 годин, щоб він підсох.
Готові половинки зефіру можна присипати або обваляти в цукровій пудрі та з'єднати між собою. Подаємо апетитні ласощі до чаю або какао.
- Раніше ми розповіли, як спекти ароматні гарбузові кекси до чаю.
- Читайте також на theLime, як приготувати пишний Медовик зі сметанним кремом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.