Чимало досвідчених господинь полюбляють готувати шарлотку - адже цей пиріг щоразу можна пекти з різними інгредієнтами. І якщо ви вже робили шоколадну шарлотку з грушами, цього разу поекспериментуйте з новими начинками. theLime ділиться з вами оригінальними рецептами.
- Капустяна шарлотка
Інгредієнти: капуста квашена (250 г), перець болгарський (1 шт.), цибуля (1 шт.), зелень (20 г), сіль (щіпка), перець (щіпка), яйця (3 шт.), цукор (2 ст. л.), рослинно-вершкова суміш (100 г), борошно (300 г), розпушувач (1 ст. л.), манка (2-3 ст. л.).
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння, болгарський перець промиваємо і вирізаємо насіння. Нарізаємо їх кубиками. Квашену капусту також ріжемо шматочками приблизно по 2 см.
Розігріваємо сковороду та обсмажуємо на ній підготовлені овочі до золотистого відтінку. Потім даємо начинці трохи охолонути.
Замішуємо тісто і додаємо в нього начинку, щоб вона рівномірно розподілилася по всій поверхні.
Випікаємо як звичайну шарлотку - в розігрітій до 180°C духовці приблизно 30-40 хвилин.
- Морквяна шарлотка
Інгредієнти: яйця (5 шт.), цукор (1 склянка), морква (1 шт.), борошно (1 склянка), розпушувач (1 ч. л.), кориця (щіпка).
Інгредієнти для сметанного крему: сметана (2 ст. л.), цукор (1 ст. л.).
Приготування:
Для приготування цієї шарлотки необхідно очистити моркву та натерти її на середній терці.
У мисці збиваємо яйця з цукром, додаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем і дрібку кориці. Усі разом збиваємо міксером до консистенції густої сметани.
Потім у тісто вводимо натерту моркву та виливаємо його у форму. Випікаємо при температурі 170°C приблизно 45 хвилин.
Готову морквяну шарлотку можна змастити сметанним кремом.
- Шарлотка з бананами
Інгредієнти: яйця курячі (3 шт.), цукор (200 г), борошно (200 г), розпушувач (1 ч. л.), банан (2 шт.), вершкове масло (20 г), цукрова пудра (2 ст. л.).
Приготування:
У глибоку ємність розбиваємо яйця і збиваємо їх із цукром, потім вводимо в тісто просіяне борошно і розпушувач. Збиваємо за допомогою міксера чи блендера.
Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кружальцями завтовшки близько 0,5 см.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, виливаємо половину тіста і викладаємо скибочки бананів. Потім заливаємо частиною тіста, що залишилася, і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180-200°C 35-45 хвилин.
Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.
- Шарлотка з яблуками та чорноплідною горобиною
Інгредієнти: борошно (200 г), цукор (200 г), яйця (3 шт.), чорноплідна горобина (1 склянка), яблуко (1 шт.).
Приготування:
Яблуко промиваємо під проточною водою, очищаємо від насіннєвої коробки та нарізаємо акуратними часточками. Ягоди промиваємо, очищаємо від листя і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
У мисці збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно і перемішуємо.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном або манкою. Виливаємо на неї третину тіста, потім викладаємо нарізані яблука і чорноплідну горобину. Заливаємо тістом і ставимо випікатися при температурі 180°C приблизно 40-45 хвилин.
- Ягідна шарлотка
Інгредієнти: рідке варення без кісточок (1 склянка), кефір або кисле молоко (1 склянка), цукор (0,5 склянки), мука (2,5 склянки), сода (1 ч. л.), яйця (2 шт.).
Приготування:
У глибокій мисці збиваємо два яйця та додаємо до них склянку кефіру і склянку рідкого варення без кісточок. Якщо варення несолодке, можна додати цукор.
Потім вводимо просіяне через сито борошно та соду. Ретельно перемішуємо.
Форму змащуємо вершковим маслом, посипаємо манкою та викладаємо на неї підготовлене тісто, розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Випікаємо при температурі 180°C приблизно 35-45 хвилин.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну шарлотку з малиною.
- Читайте також на theLime, як зробити ароматні шоколадні коржі для торта.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.