Лайм

Як приготувати смачну гарбузову запіканку: простий рецепт

Поекспериментуйте із смаком

У перервах між робочими завданнями часто хочеться розслабитися за філіжанкою ароматного чаю з домашньою випічкою. І якщо ви вже робили ароматні кекси з гарбуза, цього разу приготуйте гарбузову запіканку. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: гарбуз (600 г), манка (1 склянка), сметана або кефір, ряжанка, кисле молоко (0,5 склянки), цукор (0,5 склянки), яйця (1-2 шт.), розпушувач (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо миску, висипаємо в неї манку і заливаємо будь-яким кисломолочним продуктом: сметаною, кефіром, ряжанкою, кислим молоком. Ретельно перемішуємо та залишаємо її у такому вигляді приблизно на годину.

Тим часом займемося гарбузом: обполіскуємо його під проточною водою, витираємо насухо, чистимо від шкірки. Розрізаємо та вичищаємо насіння, а м'якоть ріжемо середніми шматочками. Потім відварюємо гарбуз у невеликій кількості води до тих пір, поки він не стане м'яким (приблизно 25 хвилин).

Зливаємо воду, а м'якуш перекладаємо в блендер і перетираємо до однорідності в пюре. Додаємо до гарбузового пюре яйця, розпушувач та цукор, перемішуємо все разом.

Потім виливаємо гарбузову суміш у манку зі сметаною.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в неї тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°C і ставимо форму в гарячу духовку приблизно на 35-45 хвилин. Потім виймаємо та чекаємо, поки запіканка трохи охолоне.

Розрізаємо її та подаємо до столу. Зверху можна посипати цукровою пудрою, прикрасити насінням гарбуза або полити улюбленим джемом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни