Лайм

Печемо вдома ароматну шарлотку з гарбузом: простий рецепт

Зробити її простіше простого

У сезон гарбуза потрібно встигнути насолодитися незвичними стравами. І якщо ви вже робили гарбузову запіканку, цього разу побалуйте сім'ю чи друзів оригінальною шарлоткою. theLime підібрав для вас простий рецепт, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Інгредієнти: гарбуз (200 г), яйця (3 шт.), борошно пшеничне (1 склянка), цукор (1 склянка), олія рослинна (1 ст. л.), мелений мускатний горіх (0,5 ч. л.), розпушувач для тіста (1 ч. л.), вершкове масло (для змащування форми).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гарбуз промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки та насіння, потім нарізаємо дрібним кубиком.

Включаємо духовку та розігріваємо її до 180°C. Викладаємо нарізаний гарбуз у форму для випічки, збризкуємо олією і випікаємо приблизно 20-25 хвилин. Потім виймаємо з духовки і залишаємо, доки він не охолоне.

У глибоку миску розбиваємо всі яйця, додаємо до них цукор і збиваємо в пухку повітряну масу.

В окремому посуді просіюємо борошно з розпушувачем через сито. Потім додаємо його і мелений мускатний горіх в яєчно-цукрову суміш та акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою. Наприкінці додаємо в тісто шматочки запеченого гарбуза.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном або манкою. Виливаємо в неї підготовлене тісто і ставимо у розігріту духовку.

Випікаємо при температурі 180°C приблизно 30-40 хвилин - залежно від потужності духовки. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Виймаємо пиріг і даємо йому трохи охолонути. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою та нарізаємо на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні