У сезон гарбуза потрібно встигнути насолодитися незвичними стравами. І якщо ви вже робили гарбузову запіканку, цього разу побалуйте сім'ю чи друзів оригінальною шарлоткою. theLime підібрав для вас простий рецепт, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Інгредієнти: гарбуз (200 г), яйця (3 шт.), борошно пшеничне (1 склянка), цукор (1 склянка), олія рослинна (1 ст. л.), мелений мускатний горіх (0,5 ч. л.), розпушувач для тіста (1 ч. л.), вершкове масло (для змащування форми).
Приготування:
Гарбуз промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки та насіння, потім нарізаємо дрібним кубиком.
Включаємо духовку та розігріваємо її до 180°C. Викладаємо нарізаний гарбуз у форму для випічки, збризкуємо олією і випікаємо приблизно 20-25 хвилин. Потім виймаємо з духовки і залишаємо, доки він не охолоне.
У глибоку миску розбиваємо всі яйця, додаємо до них цукор і збиваємо в пухку повітряну масу.
В окремому посуді просіюємо борошно з розпушувачем через сито. Потім додаємо його і мелений мускатний горіх в яєчно-цукрову суміш та акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою. Наприкінці додаємо в тісто шматочки запеченого гарбуза.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном або манкою. Виливаємо в неї підготовлене тісто і ставимо у розігріту духовку.
Випікаємо при температурі 180°C приблизно 30-40 хвилин - залежно від потужності духовки. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Виймаємо пиріг і даємо йому трохи охолонути. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою та нарізаємо на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, з якою оригінальною начинкою можна зробити шарлотку.
- Читайте також на theLime, як спекти ароматний гарбузовий пиріг.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.