Чимало господинь полюбляють експериментувати на кухні, коли вони мають вільний час. І якщо ви вже навчилися робити котлети по-київськи з рідкою начинкою, цього разу приготуйте рибні котлети з філе. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти: філе тріски, минтая або палтуса (300 г), картопля (300 г), яйця (3 шт.), цибуля (1 шт.), оливкова олія (1 ст. л.), панірувальні сухарі, сіль, перець.
Приготування:
Для приготування таких котлет можна використати як заморожену рибу, так і свіжу. Якщо це перший варінт, заздалегідь дістаємо її з морозильної камери та розморожуємо. Свіжу рибу ретельно миємо, чистимо та відрізаємо філе. Знімаємо з нього шкіру та виймаємо всі кістки.
Картоплю промиваємо під проточною водою, чистимо, ріжемо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо досить крупно.
Пропускаємо через м'ясорубку відварену картоплю разом із рибним філе і нарізаною цибулею. Потім у фарш додаємо яйця, сіль, перець та оливкову олію. Також можна додати будь-які спеції на ваш смак, наприклад, суху зелень, гранульований часник, паприку, мускатний горіх тощо. Перемішуємо всі інгредієнти руками чи ложкою до однорідної консистенції.
Розігріваємо сковороду з олією. Потім ставимо поруч мисочку з водою та тарілку, на яку висипаємо панірувальні сухарі. Мокрими руками формуємо котлети, потім обвалюємо в сухарях і викладаємо на сковороду.
Обсмажуємо до рум'яної скоринки спочатку з одного боку, а потім перевертаємо. Смажимо щонайменше 15 хвилин, стежимо, щоб котлети рівномірно приготувалися і не підгоріли.
Знімаємо котлети з вогню та подаємо до будь-якого гарніру чи овочів.
- Раніше ми розповіли, як зробити ніжні курячі котлети на вечерю.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома картопляні зрази з капустою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.