Лайм

Як приготувати смачні рибні котлети з філе: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Чимало господинь полюбляють експериментувати на кухні, коли вони мають вільний час. І якщо ви вже навчилися робити котлети по-київськи з рідкою начинкою, цього разу приготуйте рибні котлети з філе. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: філе тріски, минтая або палтуса (300 г), картопля (300 г), яйця (3 шт.), цибуля (1 шт.), оливкова олія (1 ст. л.), панірувальні сухарі, сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування таких котлет можна використати як заморожену рибу, так і свіжу. Якщо це перший варінт, заздалегідь дістаємо її з морозильної камери та розморожуємо. Свіжу рибу ретельно миємо, чистимо та відрізаємо філе. Знімаємо з нього шкіру та виймаємо всі кістки.

Картоплю промиваємо під проточною водою, чистимо, ріжемо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо досить крупно.

Пропускаємо через м'ясорубку відварену картоплю разом із рибним філе і нарізаною цибулею. Потім у фарш додаємо яйця, сіль, перець та оливкову олію. Також можна додати будь-які спеції на ваш смак, наприклад, суху зелень, гранульований часник, паприку, мускатний горіх тощо. Перемішуємо всі інгредієнти руками чи ложкою до однорідної консистенції.

Розігріваємо сковороду з олією. Потім ставимо поруч мисочку з водою та тарілку, на яку висипаємо панірувальні сухарі. Мокрими руками формуємо котлети, потім обвалюємо в сухарях і викладаємо на сковороду.

Обсмажуємо до рум'яної скоринки спочатку з одного боку, а потім перевертаємо. Смажимо щонайменше 15 хвилин, стежимо, щоб котлети рівномірно приготувалися і не підгоріли.

Знімаємо котлети з вогню та подаємо до будь-якого гарніру чи овочів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Це будуть останні випробування перед тим, як зійде світло перемоги: старець Афанасій навіщував мир Україні

Старець Афанасій отримав видіння про закінчення війни в Україні, смерть Путіна і встановлення миру

Розпочнеться біла смуга: ці чотири знаки Зодіаку чекають кардинальні зміни у липні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які чекають кардинальні зміни у липні - це Овен, Телець, Діва, Терези

Смерть Росії запущено: астролог Алакх Ніраджан дав переможний прогноз для України

Астролог Алакх Ніраджан дав прогноз про закінчення війни в Україні і заявив, що восени ЗСУ отримають перемогу, а Росія піде на переговори