Восени хочеться більше часу проводити за душевними розмовами із сім'єю чи друзями. Звичайно, такі посиденьки не обходяться без чашки ароматного какао та домашньої випічки. І якщо ви вже пробували готувати пісочний пиріг зі сливами, цього разу зробіть морквяний пиріг із волоськими горіхами. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.
Інгредієнти: морква (3 шт.), борошно (2 склянки), цукор (150 г), яйця (3 шт.), олія без запаху (0,5 склянки), волоські горіхи (8-10 шт.), кориця (1-1,5 ч. л.), розпушувач (1,5 ч. л.), сіль (щіпка).
Приготування:
Моркву промиваємо під проточною водою, чистимо, нарізаємо крупно, складаємо в блендер і подрібнюємо.
Борошно з розпушувачем просіюємо через сито.
Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи і ділимо на дві частини. Одну частину рубаємо до дрібної крихти, а другу - нарізаємо середніми шматочками.
Пересипаємо моркву в миску, додаємо до неї цукор, яйця та олію. Потім вводимо в тісто просіяне борошно, рублені волоські горіхи і корицю. Все ретельно перемішуємо – тісто для морквяного пирога готове.
Форму для випікання змащуємо маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо в неї тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°C. Ставимо деко і випікаємо приблизно 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою.
Потім виймаємо апетитний пиріг із духовки та чекаємо, поки він охолоне. Подаємо до столу, нарізаючи акуратними скибочками, за бажанням - присипаємо цукровою пудрою або змащуємо верхівку сметанним кремом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати шоколадну шарлотку із грушами.
- Читайте також на theLime, як зробити баварський яблучний торт на заміну шарлотці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.