Лайм

Печемо ароматний морквяний пиріг з горіхами: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню корисною випічкою

Восени хочеться більше часу проводити за душевними розмовами із сім'єю чи друзями. Звичайно, такі посиденьки не обходяться без чашки ароматного какао та домашньої випічки. І якщо ви вже пробували готувати пісочний пиріг зі сливами, цього разу зробіть морквяний пиріг із волоськими горіхами. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: морква (3 шт.), борошно (2 склянки), цукор (150 г), яйця (3 шт.), олія без запаху (0,5 склянки), волоські горіхи (8-10 шт.), кориця (1-1,5 ч. л.), розпушувач (1,5 ч. л.), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Моркву промиваємо під проточною водою, чистимо, нарізаємо крупно, складаємо в блендер і подрібнюємо.

Борошно з розпушувачем просіюємо через сито.

Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи і ділимо на дві частини. Одну частину рубаємо до дрібної крихти, а другу - нарізаємо середніми шматочками.

Пересипаємо моркву в миску, додаємо до неї цукор, яйця та олію. Потім вводимо в тісто просіяне борошно, рублені волоські горіхи і корицю. Все ретельно перемішуємо – тісто для морквяного пирога готове.

Форму для випікання змащуємо маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо в неї тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°C. Ставимо деко і випікаємо приблизно 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою.

Потім виймаємо апетитний пиріг із духовки та чекаємо, поки він охолоне. Подаємо до столу, нарізаючи акуратними скибочками, за бажанням - присипаємо цукровою пудрою або змащуємо верхівку сметанним кремом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні