Лайм

Печемо вдома ароматні сіннабони з карамеллю: простий рецепт

Поекспериментуйте у вихідні

Напередодні вихідних чимало господинь продумують меню для своєї сім'ї та намагаються урізноманітнити його новими стравами, у тому числі десертами. І якщо ви вже робили домашній зефір з яблуком, цього разу побалуйте рідних ароматними булочками з корицею – сіннабонами. theLime підготував для вас докладний рецепт.

Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно (550 г), сухі дріжджі (8 г), яйця (2 шт.), молоко (250 мл), вершкове масло (80 г), цукор (140 г), сіль (5 г).

Інгредієнти для начинки: цукор коричневий (200 г), кориця мелена (25 г), вершкове масло (80 г).

Інгредієнти для карамелі: цукор (100 г), вершкове масло (40 г), вершки (80 мл).

Інгредієнти для крему: вершковий сир (200 г), карамель (100 мл), горіхи (50 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Усі інгредієнти, окрім молока, заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

Беремо невеликий сотейник і підігріваємо в ньому молоко - воно має бути приблизно 35-40°C. Потім заливаємо дріжджі, додаємо кілька ложок цукру, перемішуємо. Накриваємо рушником або харчовою плівкою та прибираємо у тепле місце приблизно на хвилин 10-20.

Вершкове масло для тіста розтоплюємо в мікрохвильовій печі.

У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо цукор та сіль, перемішуємо. Потім робимо невелике заглиблення у ньому та розбиваємо туди яйця. Туди ж виливаємо розтоплене вершкове масло і суміш із дріжджами, що підійшли. Перемішуємо разом силіконовою лопаткою, а потім замішуємо тісто руками. Спочатку воно буде дуже липким, але це не означає, що до нього потрібно додати більше борошна.

Висипаємо трохи борошна на робочу поверхню, викладаємо тісто і продовжуємо його місити, доки воно не стане еластичним.

Потім добре змащуємо миску рослинною олією і викладаємо в неї тісто так, щоб воно покрилося тонким шаром олії з усіх боків. Накриваємо вологим рушником і залишаємо на 1-1,5 години у теплому приміщенні.

Потім, коли тісто підніметься, викладаємо його на робочу поверхню і розкочуємо у прямокутник. Товщина тіста має бути мінімальною.

Розтоплюємо вершкове масло для начинки і змащуємо ним поверхню тіста, крім одного з країв по довгій стороні шириною приблизно 2 см. Для цього знадобиться силіконовий пензлик.

Корицю із цукром змішуємо в окремій піалі. Посипаємо цією сумішшю змащене тісто, окрім чистого краю. Злегка утрамбовуємо начинку руками.

Потім скручуємо це все в рулет, а чистий край змащуємо водою та склеюємо. Перевертаємо склеєною стороною вниз і нарізаємо рулет приблизно на 10-12 рівних частин ножем.

Форму для випікання застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на неї булочки, відступаючи деяку відстань. Накриваємо вологим рушником та залишаємо на 30 хвилин. За цей час вони мають збільшитись у обсязі.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°C. Ставимо деко з сіннабонами в гарячу духову шафу і випікаємо приблизно 30 хвилин. Важливо не пересушити їх.

Тим часом підготуємо усі інгредієнти для карамелі. Цукор висипаємо в каструлю з товстим дном, підігріваємо на слабкому вогні. Не перемішуємо, чекаємо, поки цукор не перетвориться на карамель. Потім вводимо теплі вершки та вершкове масло. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Одну четверту частину карамелі збиваємо з вершковим сиром, наприклад, Філадельфією.

Дістаємо гарячі сіннабони з духовки і рясно змащуємо їх кремом, зверху поливаємо карамеллю і за бажанням посипаємо горішками.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Перший вихід у світ: Лілія Ребрик з'явилася на заході з тримісячною донечкою

Популярна телеведуча Лілія Ребрик поділилася у мережі фото з 3-місячною дочкою Аделіною на сімейному форумі з благодійною місією

Готуємо соковиту лазанью з домашнього тіста: покроковий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну лазанью з соусами Бешамель та Болоньєзе, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Бачив лише на фото: Слава Дьомін розповів про відсутність батька у своєму житті

Український інтерв'юер та ведучий Слава Дьомін поділився старим фото, на якому зображено його батька, якого він ніколи не бачив наживо