Лайм

Як приготувати шоколадний брауні з фундуком: простий рецепт

Спробуйте зробити цей десерт на дозвіллі

Восени з'являється більше часу для своїх захоплень, а також експериментів на кухні. І якщо ви вже пробували робити ароматні сіннабони з карамеллю, приготуйте цього разу шоколадний брауні з фундуком. theLime ділиться з вами простим і перевіреним рецептом.

Інгредієнти: темний шоколад (100 г), молочний шоколад (100 г), цукор (150 г), вершкове масло (200 г + 10 г - для змащування форми), яйця (4 шт.), борошно (120 г), обсмажений фундук (100 г), розпушувач (1 ч. л.), какао-порошок (2 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У невеликий сотейник складаємо нарізане вершкове масло, додаємо до нього чорний та молочний шоколад. Розтоплюємо на слабкому вогні, щоб маса стала однорідною.

В іншу миску разбиваємо яйця, додаємо до них цукор і збиваємо за допомогою вінчика або міксера до тих пір, поки він повністю не розчиниться. Потім тонкою цівкою вливаємо розтоплену шоколадно-вершкову масу. Згодом додаємо какао-порошок і ретельно перемішуємо.

Фундук обсмажуємо на добре розігрітій сковороді без олії. Потім чекаємо, поки він охолоне, і подрібнюємо його у ступці чи блендері. Додаємо горіхи до підготовленої суміші.

Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо через сито, а потім вводимо в шоколадну масу, ретельно перемішуючи весь час, щоб не було грудочок.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та переливаємо в неї шоколадне тісто. Розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо форму з брауні в гарячу духовку та випікаємо близько 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки, проте, на відміну від більшості десертів, він має бути вологим усередині, а на дерев'яній паличці залишитися маленькі грудочки тіста. Якщо шпажка суха – десерт перетримали у духовці.

Дістаємо брауні з духовки, даємо йому трохи охолонути. Ріжемо на порційні шматочки і подаємо до ароматного чаю чи кави. Зверху десерт можна полити розтопленим шоколадом або посипати горіхами.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Важко переживають розрив: які знаки Зодіаку не хочуть залишатися друзями з колишніми

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які не хочуть залишатися у дружніх стосунках після розлучення - Овен, Лев, Діва

Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах: простий рецепт

Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах - простий рецепт, який точно сподобається вам і вашим гостям

Можна тримати до повного пожовтіння листя: коли краще викопувати тюльпани

Чому тюльпани не можна викопувати відразу після цвітіння, коли це необхідно робити, а також при якій температурі зберігати цибулини