Лайм

Як приготувати смачну фруктову пастилу: простий рецепт

Зробити її простіше простого

Восени та взимку як ніколи хочеться підняти собі настрій смачним десертом та чашкою ароматного чаю. Але якщо ви переживаєте, що такі солодощі, як, наприклад, шоколадний брауні з фундуком, можуть зіпсувати вашу фігуру, спробуйте зробити корисну пастилу із фруктів та ягід. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: фрукти та ягоди (600 г), цукор (3/4 ст. л.), лимонний сік (1-2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування цього корисного десерту знадобляться будь-які фрукти на ваш смак: наприклад, яблука, сливи, персики або нектарини, банани. Або ж можна спробувати поєднувати в одній пастилі полуницю та банан; ківі, груші та банани; айву та яблука тощо.

Фрукти миємо, чистимо, з яблук і груш вирізаємо серцевину з насінням. Нарізаємо великими шматочками та складаємо в блендер, додаємо цукор, лимонний свіжовичавлений сік і перебиваємо до консистенції пюре. Якщо немає блендера, можна пропустити фрукти через м'ясорубку, а потім перетерти через сито.

Перекладаємо фруктове пюре в маленьку каструлю і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння на сильному вогні, а потім зменшуємо його. Проварюємо близько 30-50 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Періодично помішуємо суміш, яка в кінці має загуснути.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 80-90°С.

Деко для випікання застилаємо антипригарною фольгою або силіконовим килимком. Потім за допомогою силіконової лопатки викладаємо пюре та рівномірно розподіляємо по поверхні. Запікаємо в духовці з відкритими дверцятами або на режимі "Конвекція" близько 3-4 годин. За цей час пастила має стати клейкою. Якщо після зазначеного проміжку часу пастила все ще волога знизу, перевертаємо її вологою стороною вгору і тримаємо в духовці ще близько півгодини, доки вона не висохне.

Також пастилу можна зробити в дегідрататорі або електросушарці, проте на її приготування знадобиться близько 14-16 годин (при температурі 50°С).

Потім відокремлюємо пастилу від фольги або силіконового мату, розрізаємо кухонними ножицями на акуратні смужки і згортаємо в рулетик. Зберігати такі корисні солодощі можна в пакетах-слайдерах близько 1 тижня.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні