Лайм

Як приготувати смачну домашню Нутеллу: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю

У холодні осінні вечори хочеться підняти настрій собі та близьким усіма можливими способами, наприклад, подивитися улюблену комедію та зробити новий десерт до чаю. І якщо ви вже навчилися пекти бельгійські вафлі без вафельниці, але не знаєте, з чим їх подавати, приготуйте домашню Нутеллу. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом цих смачних ласощів.

Інгредієнти: молоко (200 мл), цукор (100 г), борошно (1 ст. л. з гіркою), какао-порошок (1 ст. л. з гіркою), вершкове масло (50 г), фундук (40 г), сіль (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У невеликому сотейнику змішуємо цукор, какао-порошок, борошно та дрібку солі. Об'єм інгредієнтів можна регулювати на свій смак. Якщо ви не любите занадто солодку Нутеллу, можна покласти менше цукру, а якщо хочете отримати густішу консистенцію пасти - додати трохи більше борошна.

Потім невеликими порціями доливаємо до сухих інгредієнтів молоко, ретельно перемішуючи. Ставимо суміш на плиту та на слабкому вогні доводимо до кипіння.

Тим часом подрібнюємо фундук - для цього можна використати блендер. Якщо його немає, кладемо горіхи у спеціальний пакет із застібкою-слайдером. Беремо дерев'яну качалку та з її допомогою дробимо горіхи якомога дрібніше.

Як тільки суміш у сотейнику закипить, додаємо до неї вершкове масло та подрібнені горіхи. Зменшуємо вогонь, ретельно перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Проварюємо приблизно 2-3 хвилини - маса повинна загуснути.

Потім переливаємо в піалу або невелику баночку і чекаємо, поки Нутелла охолоне. Подаємо шоколадно-горіхову пасту до млинців, оладок, вафлів або крекерів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні