У холодні осінні вечори хочеться підняти настрій собі та близьким усіма можливими способами, наприклад, подивитися улюблену комедію та зробити новий десерт до чаю. І якщо ви вже навчилися пекти бельгійські вафлі без вафельниці, але не знаєте, з чим їх подавати, приготуйте домашню Нутеллу. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом цих смачних ласощів.
Інгредієнти: молоко (200 мл), цукор (100 г), борошно (1 ст. л. з гіркою), какао-порошок (1 ст. л. з гіркою), вершкове масло (50 г), фундук (40 г), сіль (за смаком).
Приготування:
У невеликому сотейнику змішуємо цукор, какао-порошок, борошно та дрібку солі. Об'єм інгредієнтів можна регулювати на свій смак. Якщо ви не любите занадто солодку Нутеллу, можна покласти менше цукру, а якщо хочете отримати густішу консистенцію пасти - додати трохи більше борошна.
Потім невеликими порціями доливаємо до сухих інгредієнтів молоко, ретельно перемішуючи. Ставимо суміш на плиту та на слабкому вогні доводимо до кипіння.
Тим часом подрібнюємо фундук - для цього можна використати блендер. Якщо його немає, кладемо горіхи у спеціальний пакет із застібкою-слайдером. Беремо дерев'яну качалку та з її допомогою дробимо горіхи якомога дрібніше.
Як тільки суміш у сотейнику закипить, додаємо до неї вершкове масло та подрібнені горіхи. Зменшуємо вогонь, ретельно перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Проварюємо приблизно 2-3 хвилини - маса повинна загуснути.
Потім переливаємо в піалу або невелику баночку і чекаємо, поки Нутелла охолоне. Подаємо шоколадно-горіхову пасту до млинців, оладок, вафлів або крекерів.
- Раніше ми розповіли, як зробити ароматний морквяний пиріг з горіхами.
- Читайте також на theLime про часті помилки під час приготування шарлотки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.