Смак звичних страв допоможе розкрити пікантні соуси. І якщо ви вже пробували робити домашній майонез, цього разу поекспериментуйте з іншими заправками для салатів, гарнірів, м'яса та риби. TheLime ділиться з вами кількома простими рецептами.
- Кисло-солодкий соус
Інгредієнти: ананасовий сік (200 мл), вода (60 мл), томатна паста або соус, або сік (3 ст. л.), оцет (2 ст. л.), соєвий соус (1 ст. л.), кукурудзяний крохмаль (1 ст. л.).
Приготування:
Беремо сотейник із товстим дном і змішуємо в ньому ананасовий сік, воду, оцет, соєвий та томатний соуси. Ананасовий сік можна взяти як свіжий, так і з пакета.
Отриману суміш нагріваємо близько 5 хвилин, постійно перемішуючи. Якщо потрібна густіша консистенція соусу, додаємо кукурудзяний крохмаль, попередньо розведений у воді. Потім знімаємо з плити і чекаємо, поки він охолоне. Також можна додати дрібно нарізаний перець чилі.
Цей соус підійде для страв азіатської кухні, смажених овочів, м'яса та рису.
- Лимонно-медова заправка
Інгредієнти: лимонний сік (25 мл), мед (2 ч. л.), винний оцет (кілька крапель), сіль.
Приготування:
Приготувати такий соус простіше простого – просто змішуємо усі інгредієнти у невеликій піалі безпосередньо перед подачею на стіл. Заправляємо ним страву і насолоджуємося смаком.
Такий соус доповнить смак овочевих салатів із великою кількістю зелені, а також рибу та морепродукти.
- Ніжний соус із сиром фета
Інгредієнти: сир фета (50 г), натуральний йогурт (1 склянка), солоний або свіжий огірок (1 шт.), кріп або інша зелень (1 гілочка).
Приготування:
Огірок та зелень кропу промиваємо під проточною водою. Огірок за бажанням можна очистити від шкірки, а зелень покласти на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Якщо ви не любите кріп, замініть його іншою зеленню або, наприклад, болгарським перцем.
Нарізаємо огірок невеликими скибочками і складаємо в блендер разом із кропом. Фету дістаємо з упаковки, ламаємо руками або ріжемо та додаємо до огірка. Залежно від того, якої густоти нам потрібний соус, додаємо певну кількість натурального йогурту. Усе разом подрібнюємо у блендері до однорідної консистенції.
Подаємо ніжний соус до бутербродів та червоної ікри.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома чудовий соус песто.
- Читайте також на theLime, як зробити домашній соус Барбекю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.