Лайм

Як приготувати домашній майонез за допомогою блендера або вінчика: прості рецепти

З цим соусом ваші страви стануть ще кориснішими

Літо - час експериментів. І якщо ви вже пробували додавати в сезонні салати соус песто, приготований у домашніх умовах, радимо також урізноманітнити ваше меню стравами з натуральним майонезом. theLime ділиться з вами перевіреними рецептами, які зможе повторити навіть господиня-початківець.

Домашній майонез, приготований за допомогою блендера

Інгредієнти: рослинна олія (200 мл), яйце куряче (1 шт.), лимон (1/8 шт.), гірчиця (1 ч. л.), сіль (0.5 ч. л.), цукор (1 ч. л.).

Приготування:

Куряче яйце краще заздалегідь викласти з холодильника, щоб воно було кімнатної температури, як і всі інші інгредієнти.

У чашу блендера вливаємо олію. Додаємо до неї цукор, сіль і гірчицю. Залежно від смаку і кількості гірчиці соус може вийти або ніжним, або більш гострим і пікантним.

Видавлюємо приблизно 1 ст. л. соку лимона і додаємо до інших інгредієнтів.

В самому кінці вбиваємо в суміш 1 яйце - бажано, щоб жовток був цілим.

Потім опускаємо в чашу погружний блендер і збиваємо на високій швидкості. Як тільки майонез загус - припиняємо збивати, щоб не перевзбити його. В іншому випадку він стане рідким.

Ось і все - смачний соус готовий.

Фото: pixabay.com

Домашній майонез, приготований за допомогою вінчика

Інгредієнти: яйця (2 шт.), діжонська гірчиця (1 ч. л.), лимонний сік (2 ч. л.), рослинна олія (1 склянка), сіль (1/4 ч. л.), чорний перець (щіпка).

Приготування:

Акуратно відділяємо жовтки від білків, для приготування цього майонезу нам знадобляться тільки жовтки.

Беремо невелику миску, вбиваємо туди їх, додаємо сіль, гірчицю, перець і лимонний сік та перемішуємо все разом вінчиком близько 3-4 хвилин.

Продовжуючи збивати, поступово додаємо рослинну олію - по 1-2 краплі. Коли залишиться 1/3 олії, вливаємо її тонкою цівкою. При цьому не припиняємо процес збивання.

Якщо майонез вийшов дуже густим, додаємо ще трохи лимонного соку і 1 ч. л. гарячої води.

Готово - смачним домашнім майонезом можна заправляти салати.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні