Морква по-корейськи – одна з тих закусок, які зникають зі столів першими. Все завдяки простоті та оригінальному смаку пікантної страви, яка ідеально доповнює страви з м'яса, риби, картоплі та навіть круп. Класичний рецепт моркви по-корейськи, як і будь-який інший, можна урізноманітнити інгредієнтами. Наприклад, маринованими огірками.
Для приготування моркви по-корейськи зберемо наступні інгредієнти: морква (1 кг), мариновані огірки (4 шт), цибуля (3 шт), часник (5 зубків), олія (2 ст. ложки), перець чорний мелений (за смаком), перець червоний гострий (1 ч. ложка), коріандр (1 ч. ложка), солодка паприка (1 ч. ложка), сіль (1 ч. ложка), цукор (1 ч. ложка), оцет 9% (1 ст. ложка), розсіл від огірків (1 ст. ложка).
Морква по-корейськи - як приготувати закуску з маринованими огірками
Ретельно промийте моркву, почистіть і натріть на корейську терку. Додайте до неї розсіл і ретельно перемішайте (намагайтеся не ламати крихкі нитки моркви).
Почистіть часник, дрібно наріжте або скористайтеся пресом. Додайте його до моркви. Подрібніть коріандр, додайте до моркви разом із червоним та чорним перцем, цукром, сіллю та оцтом. Отриману масу перемішайте.
Соломкою наріжте мариновані огірки та додайте до загальної маси, знову перемішайте. Після цього очистіть цибулю, поріжте її тонкими півкільцями. Розігрійте в маленькій сковороді або каструлі олію, додайте до неї цибулю, паприку, добре перемішайте, доведіть до кипіння і загальну гарячу масу додайте до моркви. Перемішайте.
Додайте до моркви по-корейськи цукор, знову все перемішайте і перекладіть готову закуску в салатник із щільною кришкою. Дайте їй настоятися не менше 6-ти годин, а краще всю ніч.
- Читайте також на theLime, як закрити смачні кабачки по-корейськи. Простий, але доволі оригінальний салат доповнить будь-який стіл холодного сезону.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.