Кабачки по-корейськи - ще один доволі простий, але оригінальний салат з маринованих кабачків з морквою та перцем. Він чудово доповнить перелік консервації на зиму та будь-коли урізноманітнить ваш стіл - святковий або повсякденний.
Для приготування салату знадобляться: кабачок (1 кг), морква (2-3 шт), перець солодкий червоний (2-3 шт), часник (1 головка), прянощі для корейської моркви (1-2 ч. ложки).
Для маринаду варто підготувати: цукор (0,5 склянки), оцет 6% (0,5 склянки), олію (0,5 склянки), сіль (1 ст. ложка).
Як приготувати кабачки по-корейськи
Промийте кабачки, очистіть від шкірки та натріть на тертці, яка зазвичай використовується для моркви по-корейськи. Очистіть та промийте моркву, також натріть. Промийте перець, видаліть насіння, наріжте його соломкою.
Очистити часник. Натріть його на дрібній тертці або подрібніть пресом. Змішайте всі вищезгадані овочі, додайте до них часник та спеції. Помістіть посудину з отриманою масою в холодильник на 4-5 годин.
Тим часом приготуйте маринад. Для цього змішайте оцет, цукор і сіль. Додайте олію та знову старанно все перемішайте.
Дістаньте овочі з холодильника, залийте маринадом і знову добре перемішайте. Після цього розкладіть салат по стерилізованих банках. Накрийте банки з салатом кришками та стерилізуйте 25-30 хвилин. Якщо ви закрили кабачки по-корейськи в півлітрових банках - 15-20 хвилин. Потім банки закатайте.
Готовий салат з кабачків варто зберігати в темному прохолодному місці. Відкриту банку з салатом - в холодильнику.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму смачний салат з баклажанів. Через червоний перець у складі в народі цей салат прозвали Тещин язик.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.