Лайм

Як приготувати смачні фрикадельки з томатною підливою: простий рецепт

Зробіть їх у вихідні

Чимало господинь замислюються про те, щоб меню їхньої родини було не лише смачним, а й різноманітним. І якщо ви вже робили смачні рибні котлети з філе, цього разу приготуйте фрикадельки з томатною підливою. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: фарш м'ясний (500 г), цибуля (80 г), яйця (1 шт.), борошно (60 г), цукор (5 г), томатна паста (30 г), вода (250 мл), лавровий лист (1 шт.), перець горошком (3 шт.), олія (50 мл), зелень (15 г), перець чорний мелений, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування фрикадельок необхідно взяти свинину, яловичину чи індичку або готовий фарш. Промиваємо м'ясо під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Обрізаємо великі, жорсткі жили та плівки, нарізаємо м'ясо невеликими шматочками і пропускаємо через м'ясорубку.

Цибулю очищаємо від лушпиння і також подрібнюємо в м'ясорубці. Змішуємо цибулю та м'ясо, додаємо яйце, сіль, перець та інші спеції за смаком. Перемішуємо руками і потім ретельно відбиваємо м'ясну суміш, щоб вона стала однорідною.

Борошно просіюємо в окрему миску через сито. Поруч ставимо глибоку тарілку з холодною водою – у ній ми будемо змочувати руки.

Беремо невелику порцію м'ясного фаршу та формуємо з нього руками невеликі кульки. Потім паніруємо їх у борошні та викладаємо на велике блюдо.

Добре розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ній фрикадельки приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.

Тим часом в окремому посуді з'єднуємо томатну пасту, воду, сіль, цукор, спеції, перемішуємо до однорідної консистенції та виливаємо на сковороду до обсмажених фрикадельок. Додаємо за бажанням лавровий лист, перець горошком, доводимо до кипіння на сильному вогні, а потім зменшуємо його і тушкуємо ще приблизно 30 хвилин під закритою кришкою.

Подаємо до столу із салатом та гарніром, також фрикадельки можна зверху посипати рубленою зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці