Лайм

Як приготувати сирні кульки з шинкою на сковороді: рецепт закуски

Урізноманітніть своє меню на вихідних

Вихідні – найкращий час, щоб зібратися з близькими чи друзями, подивитися улюблену комедію та ще й здивувати їх нестандартною закускою. І якщо ви вже пробували робити ароматні гриби в клярі, цього разу приготуйте сирні кульки з шинкою на сковороді. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти: картопляне пюре (650 г), сир твердий (70-100 г), яйця (1 шт.), зелена цибуля (0,25 пучка), шинка (50 г), панірувальні сухарі (0,5 склянки), рослинна олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої закуски необхідно заздалегідь зварити картоплю, зробити з неї пюре. Залишаємо його хвилин на 30 при кімнатній температурі, щоб воно охололо.

Твердий сир натираємо на терці, зелену цибулю промиваємо під проточною водою, а потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно ріжемо її ножем. Шинку нарізаємо маленькими шматочками.

У невеликій мисці злегка збиваємо вінчиком одне яйце, додаємо до нього охололе картопляне пюре, твердий сир, шинку і зелену цибулю. Перемішуємо все до однорідності, а потім формуємо невеликі кульки - діаметром близько 3 см.

На тарілку висипаємо панірувальні сухарі і обвалюємо кожну кульку в них. Потім залишаємо закуску приблизно на 15 хвилин за кімнатної температури.

Тим часом розігріваємо у сковороді з високими бортиками велику кількість рослинної олії. Коли на поверхні почнуть утворюватися бульбашки, приступаємо до смаження. Беремо шумівку і опускаємо кілька кульок у киплячу олію, обсмажуємо їх до золотистої скоринки, а потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Робимо те саме з іншими заготовками.

Подаємо апетитні кульки з різними соусами до столу та насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу