Лайм

5 лайфхаків для очищення срібла: як повернути прикрасам ідеальний стан

Спробуйте один із цих способів на дозвіллі

Чимало дівчат намагаються кожен образ доповнювати стильним взуттям, сумкою, головним убором та різними прикрасами. Однак деякі з них – зокрема ті, що виготовлені зі срібла – з часом тьмяніють, покриваються плямами та чорніють. theLime вирішив поділитися перевіреними порадами, як повернути їм колишній вигляд.

Фото: pinterest.com

Сода

Найпоширеніший спосіб очистити срібний ланцюжок чи сережки – це змішати воду та харчову соду в невеликій піалі та за допомогою губки чи зубної щітки нанести цю кашку на прикрасу. Потім виріб необхідно промити під проточною водою та витерти насухо.

Ще один варіант: беремо каструлю та наливаємо в неї 2-3 л води. Чекаємо, поки вона закипить. Туди ж відправляємо шматочок зім'ятої фольги. Коли вода закипить, всипаємо частинами близько 1 склянки соди. Потім відравляємо в каструлю срібний виріб із забрудненнями – так, щоб він торкався фольги. Тримаємо таким чином декілька хвилин, а потім дістаємо та витираємо чистою ганчіркою.

Нашатирний спирт та перекис водню

Срібні вироби можна почистити за допомогою простого розчину. Візьмемо невелику миску, одну склянку води, 2 ст. л. нашатирного спирту, а також 2 ст. л. перекису водню. Опускаємо прикрасу приблизно на 15 хвилин, щоб видалити забруднення або чорноту.

Предмети зі срібла з нерівною поверхнею, різними прикрасами, гравіюванням, завитками можна опустити у склянку з нашатирним спиртом та залишити на кілька годин. Потім дістати, промити та протерти насухо.

Лимонна кислота

З помірними потемніннями на сріблі допоможе впоратися лимонна кислота (порошок). Її необхідно розвести у воді та покласти туди виріб. Замість порошку можна вичавити також сік лимона. Після процедури срібну прикрасу необхідно промити у проточній воді та промокнути чистою серветкою.

Зубна паста та зубний порошок

Якщо у вас немає вдома зазначених вище засобів, скористайтесь зубною пастою. Для цього достатньо взяти невеликий шматок тканини, бажано, щоб вона була м'якою і щільною, нанести на неї невелику горошину білої зубної пасти. Потім беремо срібний виріб і тремо його доти, доки він не стане чистим. А якщо у вас є зубний порошок, його необхідно змішати з водою і також нанести на прикрасу, що почорніла. Після цього промиваємо його у воді та витираємо рушником.

Відвар картоплі

Багато господинь після того, як зварили картоплю, виливають отриманий відвар. Однак він може стати в нагоді для очищення прикрас зі срібла. Для цього залишаємо картопляний бульйон, щоб він трохи охолонув. На дно ємності кладемо фольгу, а потім опускаємо виріб. Чекаємо 10-15 хвилин, потім виймаємо прикрасу, споліскуємо у воді та витираємо насухо.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину