Лайм

5 помилок у догляді за замшевим взуттям: як не зіпсувати улюблену пару

Потрібно враховувати багато нюансів, щоб не пошкодити цей примхливий матеріал

У гардеробі практично кожної модниці можна знайти одну або кілька пар замшевого взуття. Такі моделі на відміну від популярних на сьогоднішній день грубих черевиків найчастіше мають елегантний зовнішній вигляд та незвичну фактуру, а також у них дуже тепло та комфортно. Але за замшевим взуттям необхідно доглядати певним чином, особливо в осінньо-зимовий період. theLime вирішив розповісти, яких помилок варто уникати, щоб улюблена пара прослужила дійсно довго.

Фото: pinterest.com

Сушіння на батареї або за допомогою фена

Перед тим, як виходити з дому, на замшеве взуття бажано нанести спеціальний водовідштовхувальний засіб – і навіть якщо ви потрапите під дощ чи сніг, ваше взуття сильно не постраждає. Однак багато хто забуває про це, та навіть сушать виріб із замші на радіаторі або за допомогою фена. Це може призвести до того, що улюблені чоботи або черевики деформуються і зменшаться в розмірах. Тому в жодному разі так не робіть. Сушити замшу потрібно при кімнатній температурі, ущільнивши зсередини зім'ятим сухим папером.

Прання у пральній машині

Шкіряне, а особливо замшеве взуття не можна прати у пральній машині – внаслідок цього взуття не тільки втратить зовнішній вигляд, а й деформується. Багато хто з нас припускається цієї помилки через те, що виробники кросівок з невеликими замшевими вставками дають рекомендації прати свої вироби саме так. Однак слід враховувати той факт, що при виготовленні кросівок, як правило, використовують ненатуральну замшу або різні матеріали, що зовні нагадують її.

Видалення бруду за допомогою вологої ганчірки та води

Якщо ви не хочете зіпсувати улюблені туфлі, в жодному разі не намагайтеся витерти бруд і забруднення із замші за допомогою вологої ганчірки, губки, м'якої щітки для взуття та навіть серветок. Цим ви тільки зробите гірше - розмажете бруд або ще глибше забрудните ворс. Про це необхідно заздалегідь подбати та придбати спеціальну піну-очисник для замші, яку наносять на пластикову щітку. А для сильніших забруднень знадобиться рідкий очищувач, який потрібно розводити у воді.

Використання народних засобів для очищення та фарбування замші

На просторах інтернету можна знайти чимало порад, що замшеве взуття чистять чи фарбують за допомогою народних засобів. Так, наприклад, для матеріалу коричневого кольору деякі радять використовувати кавову гущу, а для світлої замші – молоко. Більше того, для відновлення кольору радять використовувати фарбу для волосся, хну, чорнила і навіть дитячі фломастери – не вірте таким сумнівним рекомендаціям. Якщо ви хочете оновити колір, краще придбати спеціальні барвники для замші.

Застосування такої ж щітки, як і для іншого взуття

Існує помилкова думка, що замшеве взуття можна доглядати такими же щітками, як і для решти взуття. Справа в тому, що залізні та латунні щітки можуть суттєво пошкодити ворс, тому необхідно придбати спеціальну щітку з гумовим ворсом. Тому перед покупкою нового взуття із замші обов'язково подбайте, щоб така щітка була у вас вдома.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу