Лайм

Як приготувати смачний шоколадно-кавовий торт: простий рецепт

Перед такими ласощами не встоять як дорослі, так і діти

Холодну пору року можна урізноманітнити різними активностями вдома, наприклад, пограти в настільні ігри або організувати кумедні змагання з дітьми, а після всього влаштувати чаювання з десертом домашнього приготування. І якщо ви вже робили торт Зебра на сметані, цього разу поекспериментуйте із шоколадно-кавовим. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти для коржів: цукор (350 г), пшеничне борошно (245 г), какао-порошок (75 г), розпушувач тіста (1,5 ч. л.), сода (1,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), яйце (2 шт.), кава (240 мл), молоко (240 мл), кукурудзяна олія (120 мл), ванільний екстракт (1,5 ч. л.).

Інгредієнти для крему: темний шоколад (180 г), вершкове масло (226 г), цукрова пудра (230 г), ванільний цукор (1,5 ч. л.).

Також знадобляться дві форми діаметром 23-25 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло для крему заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У великій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: просіяне через сито борошно з розпушувачем, какао-порошок, цукор, соду та сіль.

Заварюємо каву - її можна зварити і процідити або зробити розчинну. Чекаємо, поки вона трохи охолоне.

В інший посуд розбиваємо яйця, трохи збиваємо їх вінчиком. Додаємо до них теплу каву, молоко, ванільний екстракт і кукурудзяну олію, перемішуємо. Потім вливаємо рідкі інгредієнти в сухі та перемішуємо. Повинно вийти досить рідке однорідне тісто.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форми для випікання змащуємо вершковим маслом, а дно вистилаємо пергаментним папером. Розподіляємо половину тіста в одну форму, а решту – в другу.

Випікаємо коржі у гарячій духовці 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою зубочистки, а потім дістаємо їх. Чекаємо, поки вони трохи охолонуть на решітці, потім витягуємо із форм.

Починаємо готувати шоколадний крем: розтоплюємо нарізаний скибочками шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, а потім залишаємо, щоб він охолонув.

М'яке вершкове масло збиваємо в чаші міксера до однорідності, потім додаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати ще 2-3 хвилини. Вийде світла та пишна маса, в яку вводимо ванільний цукор та шоколад. Збиваємо, збільшивши трохи швидкість.

Розділяємо крем на три частини. Ставимо один із коржів на блюдо і змащуємо його кремом, зверху накриваємо другим коржем. Другою частиною крему покриваємо верх і боки, а третьою декоруємо торт. Ставимо торт як мінімум на годину в холодильник.

Потім дістаємо та нарізаємо на порційні шматочки. Подаємо апетитний шоколадно-кавовий торт до чаю та насолоджуємось смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці