Лайм

Як приготувати ніжний бісквітний торт на йогурті: простий рецепт

Зробіть його на свято або просто так

У холодну пору року хочеться більше часу проводити вдома з рідними, а також балувати їх смачною випічкою. І якщо ви вже пробували робити сирний торт з вишнею, на цей раз приготуйте бісквітний торт на йогурті. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: борошно (300 г), йогурт (220 г), цукор (200 г), яйця (2 шт.), розпушувач тіста (15 г), масло вершкове або маргарин (70 г).

Також знадобиться форма для запікання діаметром приблизно 26 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Вершкове масло або маргарин розтоплюємо в мікрохвильовій печі або в сотейнику на невеликому вогні, потім чекаємо, поки охолоне.

У глибоку ємність висипаємо цукор-пісок, вбиваємо спочатку одне яйце, а потім друге. Додаємо розтоплене масло і збиваємо все разом міксером або вінчиком вручну.

Слідом вливаємо в суміш приблизно 220 г натурального йогурту і продовжуємо збивати ще близько 2-3 хвилин.

В іншу ємність просіюємо борошно з розпушувачем. Це можна зробити навіть кілька разів, щоб бісквіт вийшов дуже пишним і повітряним.

Потім маленькими порціями вводимо просіяне борошно в рідке тісто, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Також в тісто можна додати подрібнені горіхи або сухофрукти.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо в неї бісквітне тісто на йогурті та ставимо в добре розігріту духову шафу приблизно на 40-45 хвилин - за цей час бісквіт повинен добре піднятися. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Потім виймаємо йогуртовий бісквіт і даємо йому охолонути кілька годин, щоб він не кришився і не рвався. Згодом розрізаємо його на 2-3 рівні частини за допомогою нитки.

Щоб вийшов смачний торт, необхідно зробити також крем і просочення. До бісквіту ідеально підійде, наприклад, сметанний крем. А для просочення можна зробити цитрусовий сироп із цукру і цедри лимона або апельсина. Якщо у вас немає часу готувати ці складові, бісквіт можна змастити улюбленим джемом або згущеним молоком.

Потім збираємо торт: ставимо на підкладку або блюдо перший корж, просочуємо його, змащуємо кремом, потім повторюємо те ж саме з другим коржем і т.д.. Змащуємо також тортик з усіх боків. Зверху його можна полити розтопленим шоколадом, посипати кокосовою стружкою або цукровою пудрою. Відправляємо на пару годин у холодильник, щоб йогуртовий бісквітний торт добре просочився.

Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину